La primera exposició al poeta Joan Teixidor està comissariada per Sam Abrams


  • Comparteix:

El comissari Sam Abrams en la presentació de la mostra / Font: ACN

El comissari Sam Abrams en la presentació de la mostra / Font: ACN

El poeta, assagista i crític literari santcugatenc Sam Abrams ha comissariat la primera exposició dedicada a l'escriptor Joan Teixidor. La mostra, que s'ha inaugurat aquest divendres al Museu d'Història de Catalunya, repassa la trajectòria de l'autor i subratlla la importància de la seva figura en la modernització cultural del país durant la postguerra.

Sota el títol 'No visqueu més en fragments', la mostra s'estructura en set àmbits que defineixen la tasca de Joan Teixidor al món de la cultura i en plasmen l'obra literària, la tasca com a editor de Destino, els viatges i la col·lecció d'art, amb obres d'artistes com Tàpies i Miró. L'exposició s'emmarca en el centenari del naixement de Teixidor i també recull la seva xarxa d'amistats amb escriptors com Carles Riba, Salvador Espriu i Joan Vinyoli. Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, aquesta generació d'autors va suposar una eclosió cultural indispensable per construir la identitat catalana.

Ferran Mascarell

Tota aquesta generació va ser meravellosa i extraordinària. Van representar una eclosió cultural per al nostre país.


El santcugatenc Sam Abrams va començar a estudiar Teixidor el 1984, i ara en prepara l'edició definitiva de l'obra poètica. L'exposició és una iniciativa de l'Institut de les Lletres Catalanes i la Generalitat, i es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya fins al 24 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.