El Teatre-Auditori prepara la 'première' del Festival Internacional de Jazz


  • Comparteix:

Saxophone Summit, en acció / Font: Tasantcugat.cat

Saxophone Summit, en acció / Font: Tasantcugat.cat

Arrenca el compte enrere per al 45è Festival Internacional de Jazz de Barcelona que s'inaugurarà al Teatre-Auditori el 19 d'octubre amb Saxophone Summit. El cartell s'ha presentat aquest dimarts amb noms com Jamie Cullum, Chucho Valdés i el santcugatencs David Mengual.



El Teatre-Auditori serà el centre de les mirades el 19 d'octubre per acollir l'obertura del 45è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, en el marc dels actes del vintè aniversari de l'equipament.

Saxophone Summit farà la posada de llarg del festival invocant l'esperit de John Coltrane de la mà del seu mateix fill, Ravi, acompanyat al saxo per Joe Lovano i Dave Liebman. Phil Markowitz, al piano, Cecil McBee al contrabaix, i Bily Hart, a la bateria, completen la banda en una actuació d'improvisacions i batalles de saxos.

El cartell del festival tindrà altres marques 'Sant Cugat', però en actuacions a Barcelona. El 30 de novembre la David Mengual Slow Quartet aterrarà a Luz de Gas.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha expressat que aquest festival aplega sota un mateix paraigua moltes de les propostes jazzístiques dels propers mesos.

Pep Tugues

Dins la celebració dels 20 anys vam plantejar que el punt de sortida fos a Sant Cugat. El festival fica dins un paraigua molt de públic perquè les propostes tinguin una bona acollida.


Una programació on destaquen noms d'alta volada com Jamie Cullum -que ja ha exhaurit entrades-, el baixista Richard Bona i Chucho Valdés, que rebrà la medalla d'honor del festival igual que el desaparegut Bebo Valdés.

El festival supera els 100 concerts i activitats, una xifra mai assolida, amb un pressupost que arriba al milió d'euros, com l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.