La Casa de Cultura apropa la figura de Joan Triadú des de diverses vessants


  • Comparteix:

La vessant més íntima i familiar del pedagog i escriptor Joan Triadú ja es pot visitar a l'exposició 'Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010' que aquest dijous s'ha inaugurat a Sant Cugat. La mostra compta amb objectes del dia a dia de Triadú que ajuden a aprofundir en el món de l'autor.

La filla de Joan Triadú i coordinadora de la mostra, Teresa Triadú, ha recordat la figura del pedagog i escriptor en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons - Matins en xarxa'. Teresa Triadú ha precisat que el seu pare tenia unes conviccions molt fortes i que Triadú sabia que havia de defensar el seu país a través de la llengua i la pedagogia.

Teresa Triadú

Era una persona amb unes conviccions molt fortes. Ell sabia que havia de defensar el seu país a partir de la llengua i la pedagogia per transmetre el sentit de pertinença al país.


El biògraf de l'autor, Agustí Pons, ha afirmat que sí que s'ha reivindicat la figura de Joan Triadú a àmbit literari, tot i que no s'ha fet una valoració crítica del que ha estat el segle XX en tots els seus corrents estètics i ideològics. Si s'hagués fet de la mateixa manera que França, Pons afegeix que Joan Triadú destacaria com un autor compromès amb la llibertat de l'home i amb la defensa de la democràcia.

Agustí Pons

Si aquest examen a nivell literari s'hagués fet a la mateixa intensitat que França i Alemanya, Joan Triadú emergiria com una figura central. Va seguir un camí de crítica literària compromesa i molt eclèctica.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu la vinculació de Joan Triadú amb Sant Cugat, i ha destacat que s'ha de prendre 'bona nota' de l'escriptor per la seva defensa de la cultura catalana.

Mercè Conesa

Una persona vinculada amb la ciutat. Un personatge dels que queden a la història del país per la gran defensa de la cultura catalana.


Triadú va ser distingit amb nombrosos premis i guardons, i al 1998 va ser investit Doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull. La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura fins al 2 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.