La Casa de Cultura apropa la figura de Joan Triadú des de diverses vessants

Cultura

Publicat el 19/set/13 per Judith Cañamares

La vessant més íntima i familiar del pedagog i escriptor Joan Triadú ja es pot visitar a l'exposició 'Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010' que aquest dijous s'ha inaugurat a Sant Cugat. La mostra compta amb objectes del dia a dia de Triadú que ajuden a aprofundir en el món de l'autor.

La filla de Joan Triadú i coordinadora de la mostra, Teresa Triadú, ha recordat la figura del pedagog i escriptor en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons - Matins en xarxa'. Teresa Triadú ha precisat que el seu pare tenia unes conviccions molt fortes i que Triadú sabia que havia de defensar el seu país a través de la llengua i la pedagogia.

Teresa Triadú

Era una persona amb unes conviccions molt fortes. Ell sabia que havia de defensar el seu país a partir de la llengua i la pedagogia per transmetre el sentit de pertinença al país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El biògraf de l'autor, Agustí Pons, ha afirmat que sí que s'ha reivindicat la figura de Joan Triadú a àmbit literari, tot i que no s'ha fet una valoració crítica del que ha estat el segle XX en tots els seus corrents estètics i ideològics. Si s'hagués fet de la mateixa manera que França, Pons afegeix que Joan Triadú destacaria com un autor compromès amb la llibertat de l'home i amb la defensa de la democràcia.

Agustí Pons

Si aquest examen a nivell literari s'hagués fet a la mateixa intensitat que França i Alemanya, Joan Triadú emergiria com una figura central. Va seguir un camí de crítica literària compromesa i molt eclèctica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu la vinculació de Joan Triadú amb Sant Cugat, i ha destacat que s'ha de prendre 'bona nota' de l'escriptor per la seva defensa de la cultura catalana.

Mercè Conesa

Una persona vinculada amb la ciutat. Un personatge dels que queden a la història del país per la gran defensa de la cultura catalana.


Triadú va ser distingit amb nombrosos premis i guardons, i al 1998 va ser investit Doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull. La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura fins al 2 de novembre.