Ferran Mascarell preveu que el retorn dels 'papers' acabi en els propers mesos


  • Comparteix:

Ferran Mascarell en un moment de l'entrevista

Ferran Mascarell en un moment de l'entrevista

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha informat que en els propers mesos s'hauria de posar fi al retorn dels 'papers de Salamanca', que han d'anar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Mascarell ha dit que la documentació pendent requisada durant la dictadura té un valor molt diferent per a Catalunya que per a la resta de l'Estat espanyol, ja que és la finalització d'un 'dret de conquesta'.

En declaracions a Cugat.cat, Mascarell ha destacat que té la promesa ministerial d'enllestir el retorn dels papers de Salamanca en els propers mesos. Actualment, s'estan fent les últimes reproduccions i els últims detalls tècnics.

Ferran Mascarell

Tinc la promesa ministerial que s'acabarà immediatament perquè s'estan fent els últims detalls tècnics. No estem contents però espero que l'afer acabi i quedi resolt.


El conseller de Cultura ha manifestat que no estan contents per la demora d'aquest retorn, que la llei s'hauria d'haver executat amb els mesos tècnicament necessaris, i que a l'Estat espanyol les lleis es fan i 'després ningú té pressa en complir-les'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.