La plaça de Barcelona recupera la centralitat del poble que un dia va ser


  • Comparteix:

La plaça de Barcelona ha recuperat la centralitat de poble que un dia va ser amb la Fira de les Portadores, que s'ha inaugurat aquest divendres. Amb aquesta proposta, Sant Cugat ha viatjat al seu passat vinícola amb parades de productes tradicionals, balls populars i la projecció d'un documental sobre aquesta plaça.

Els balls del Cos de Dansa de l'Esbart han inaugurat les jornades de Patrimoni Viu, enguany, centrades en la Fira de les Portadores que antigament se celebrava a la plaça d'Octavià.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que cal tenir presents les arrels de la societat per tenir esperança i futur.

Mercè Conesa

És un moment important per recordar què passava aquí fa molts anys en aquesta època. Sense arrels i sense passat no sabríem on som ni cap a on anem.


Diverses parades de productes tradicionals i una plaça ambientada en l'època vinícola han acompanyat el ball popular que ha organitzat el grup de música folk Danzacs.

Alguns dels veïns de la plaça de Barcelona han recordat com ha canviat Sant Cugat en 50 anys, i han coincidit a dir que, tot i que abans s'estava més tranquil, actualment també els hi agrada l'activitat de la zona.

Veïns

A mi m'agrada molt ara perquè ens l'han deixat al gust dels veïns. / Tot té el seu moment i la seva gràcia, no es pot comparar. Abans s'estava més tranquil, ara tens la vida més agitada. Sempre m'ha agradat


La jornada ha finalitzat amb una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del reportatge produït per Cugat.cat 'La plaça Barcelona, aleshores'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.