L'Aplec Sardanista estrena la sardana 'Santcugatenca' en honor a la ciutat


  • Comparteix:

El 38è Aplec Sardanista ha tingut lloc a la plaça d'Octavià

El 38è Aplec Sardanista ha tingut lloc a la plaça d'Octavià

L'Entitat Sardanista de Sant Cugat ha estrenat aquest diumenge la sardana 'Santcugatenca' en honor a la ciutat. L'obra, del compositor Joan Jordi Beumala, s'ha interpretat al 38è Aplec Sardanista, que ha tingut lloc a la plaça d'Octavià i ha comptat amb la participació de les cobles Principal del Llobregat, Mediterrània, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell.

Les sardanes han omplert la plaça d'Octavià des de les deu del matí fins a les set de la tarda en el 38è Aplec Sardanista, que ha servit per captar nous adeptes i donar a conèixer aquesta dansa. En el marc de la jornada, s'ha estrenat la sardana 'Santcugatenca', del compositor Joan Jordi Beumala, que és membre de la cobla Jovenívola de Sabadell. L'obra ret homenatge a la ciutat i a la dona santcugatenca, segons el president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró.

Josep Miró

És una sardana del compositor Joan Jordi Beumala. Hem volgut buscar una obra dedicada a la sardana i la dona santcugatenca.


Mitjançant aquest aplec, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat ha volgut trencar amb els prejudicis que associen la sardana amb una dansa femenina i aconseguir més balladors, sobretot joves, per assegurar la regeneració i el futur del ball tradicional. Actualment, l'associació compta amb 130 socis.

L'Entitat Sardanista ha planificat altres ballades per al 19 d'octubre amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, el 24 de novembre amb la Cobla Marinada i el 15 de desembre amb la Cobla Jovenívola de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.