Tres alumnes de La Farga participen en un xat europeu sobre el paper dels nous països a la UE


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola La Farga.

Alumnes de l'escola La Farga.

Tres alumnes de l'escola La Farga han participat en un xat promogut per la Unió Europea sobre el tema 'Els països petits en la nova Unió'. La iniciativa s'emmarca en el programa 'Primavera d'Europa', un projecte que pretén apropar la realitat europea als estudiants de la Unió amb motiu de l'entrada, el proper 1 de maig, de 10 nous països.

La Primavera d'Europa 2004 és una iniciativa engegada a nivell de tot Europa per donar a conèixer als estudiants el paper dels 10 nous països que entraran a la Unió Europea el proper 1 de maig. Entre les activitats emmarcades en el projecte, es troben els xats periòdics entre estudiants de diferents països de la Unió i diverses personalitats de la política europea. El primer d'aquests xats ha tractat el paper dels països petits a Europa, un tema d'especial interès per Catalunya que ha cridat l'atenció a tres alumnes de 3r d'ESO de La Farga que han decidit apuntar-s'hi. Hi ha participat prop de 50 alumnes de 8 països europeus. El cap d'estudis de l'escola, Xavier Serra, ho explica.

Xavier Serra

El tema dels països petits és molt interessant per Catalunya, un petit país sense presència a Europa.


El xat, que es fa íntegrament en anglès, es penja després al web de la Unió amb les intervencions més destacades o interessants. En aquesta ocasió, l'interlocutor del xat ha estat el Ministre pels Afers Europeus d'Eslovènia, Janez Potocni. Com explica Xavier Serra, la participació dels alumnes de La Farga és una activitat pedagògica molt interessant que fa que els alumnes s'impliquin en temes d'actualitat.

Xavier Serra

És molt formatiu que els estudiants s'apropin a les qüestions de la ciutadania o d'Europa.


La Farga no participarà en els propers xats sobre la Constitució Europea o la protecció del medi ambient a Europa perquè, segons ha afirmat Xavier Serra, són temes més complicats que demanen coneixements més especialitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.