Imma Monsó rep el Premi Nacional de Cultura


  • Comparteix:

Imma Monsó aconsegueix el Premi Nacional de Cultura / Font: Uib.es

Imma Monsó aconsegueix el Premi Nacional de Cultura / Font: Uib.es

L'autora santcugatenca Imma Monsó ha rebut aquest dimarts el Premi Nacional de Cultura atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Monsó ha estat reconeguda per la seva obra narrativa en què reflexiona sobre la vida contemporània i qüestions com la mort, la malaltia i les relacions familiars.



Nascuda a Lleida però afincada a Sant Cugat, Monsó va debutar amb 'No se sap mai' al 1996 i al 2012 va rebre el premi Ramon Llull per 'La dona veloç'. També és autora d'obres com 'La nit propra' i 'Un home de paraula'.

El CoNCA ha valorat de Monsó la seva capacitat d'observació, la visió de la vida contemporània des de fets existencials com la malaltia, la mort, les relacions familiars o la comunicació entre les persones. El premi s'acompanya d'una dotació econòmica de 15.000 euros.

El CoNCA també ha guardonat l'escriptor Eduardo Mendoza, que és el primer autor en espanyol que obté aquest guardó. La joiera Elsa Peretti, l'escultor Francesc Torres, el pianista Agustí Fernández, l'oceanògrafa Josefina Castellví, el cineasta Josep Maixenchs i el Centre de Lectura de Reus completen la llista dels guardonats en l'edició d'enguany.

Segons el CoNCA, els premis reivindiquen la creativitat com un veritable símbol d'un país amb dinamisme cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.