L'Associació Memorial Vázquez Montalbán prepara un homenatge a l'autor


Temes relacionats

Alba Serrano i David Astrue, guanyadors del Vázquez Montalbán i Joan Auladell (30/mai/13)

La Central celebra 20 anys amb el teatre més irònic de Vázquez Montalbán ( 4/mai/13)

Txell Roda: 'L'homenatge que fem a Montalbán parla de la crisi de valors' (26/abr/13)


  • Comparteix:

Vázquez Montalbán en una imatge d'arxiu / Font: Gencat.cat

Vázquez Montalbán en una imatge d'arxiu / Font: Gencat.cat

L'Associació Memorial Vázquez Montalbán prepara un homenatge a l'autor per abans de finals d'aquest any per recordar la seva persona, del seu tarannà i compromís social. Ho ha dit el membre de l'entitat Isidre Marías en el marc del desè aniversari de la mort de Manuel Vázquez Montalbán que es compleix aquest divendres.

A més, al novembre El Siglo acull l'espectacle 'Carvalho contra Vázquez Montalbán', divendres 8 i dissabte 9, que servirà per recordar l'autor. El membre del col·lectiu Isidre Marías ha recordat la voluntat d'aquest homenatge per commemorar 'la figura de Manolo'.

Isidre Marías

El que es proposa és fer memòria del personatge, del seu tarannà, del seu compromís social i polític amb el país i amb la gent de la societat.


Marías ha fet èmfasi que les obres de l'escriptor encara són molt demanades per la societat i que es continuen reeditant i reimprimint. Marías ha destacat que en els 10 anys d'absència de l'autor a la societat han succeït moltes coses. També ha afirmat en una entrevista a Cugat.cat que si Vázquez Montalbán fos viu estaria a favor de la consulta per al dret a decidir, tot i que no ha manifestat si estaria a favor o en contra de la independència.

Isidre Marías

Ahir deia el seu fill és que una cosa que té segura és que el seu pare estaria a favor del dret a decidir. Jo crec que el Manolo estaria d'acord amb un acte de radicalitat democràtica com és una votació.


Anualment, Sant Cugat recorda Vázquez Montalbán amb els premis de treballs de recerca Memorial Manuel Vázquez Montalbán.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.