Una vetllada de jazz d'alta volada inaugura el 45è Festival de Jazz de Barcelona


Temes relacionats

Saxophone Summit inaugura el Festival de Jazz de Barcelona al Teatre-Auditori (19/oct/13)


  • Comparteix:

Ravi Coltrane, Dave Liebman i Joe Lobano han fet vibrar el Teatre-Auditori a ritme de jazz autèntic

Ravi Coltrane, Dave Liebman i Joe Lobano han fet vibrar el Teatre-Auditori a ritme de jazz autèntic

Tres dels saxos més íntegres, lliures i creatius del jazz del segle XXI, el trio Saxophone Summit, han aterrat aquest dissabte al Teatre-Auditori per inaugurar el 45è Voll Damm Festival de Barcelona, que per primera vegada ha donat el tret de sortida a la nostra ciutat. Durant més de dues hores, l'esperit desafiant del mític John Coltrane ha inundat una sala que s'ha entregat a cada una de les improvisacions i melodies que han ofert els saxofonistes Joe Lovano, Ravi Coltrane i Dave Liebman.



El Saxophone Summit ha arribat al Teatre-Auditori per demostrar que 50 anys després de la mort d'un dels gran déus del jazz, John Coltrane, el seu esperit segueix viu. El fill de John Coltrane, Ravi Coltrane, Dave Liebman i Joe Lobano han combinat peces com 'Blues Minor', 'Visitation' i 'Pace on earth'. Alguns dels temes que s'han pogut escoltar al Teatre-Auditori, però no sortiran publicats fins al 2014 amb el nou disc que han enregistrat aquests músics.

El saxofonista Joe Lovano ha explicat a Cugat.cat que els concerts són sempre una oportunitat per sorprendre's els uns als altres i a la vegada traslladar aquesta sensació al públic.

Joe Lovano

El que fem és barrejar els temes originals nostres amb les grans cançons de John Coltrane. Ens sorprenem entre nosaltres i a l'hora al públic.


El fill de qui encara avui en dia és un dels gran referents del jazz, Ravi Coltrane, ha explicat que des de fa cinc anys formar part d'aquest grup de música és més que un honor i un privilegi per a ell.


Ravi Coltrane

És un autèntic privilegi poder compartir aquest somni amb uns músics que he escoltat i admirat tota la meva vida.



La setmana vinent el festival seguirà a la nostra ciutat amb l'actuació d'una de les vocalistes més exquisides del jazz actual, Dianne Reeves. El 45è Voll Damm Jazz Festival de Barcelona s'allargarà fins a l'1 de desembre per diferents espais de Barcelona com la Sala Barts, l'Auditori i el Palau de la Música. Dues de les cites més esperades són els concerts de Chucho Valdés i Esperanza Spalding.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.