Vilarasau i Margarit ofereixen una nit de poesia per a la història del festival


  • Comparteix:

Joan Margarit i Emma Vilarasau han sorpès i emocionat un públic amant de la poesia

Joan Margarit i Emma Vilarasau han sorpès i emocionat un públic amant de la poesia

Dos espectacles molt diferents però capaços de fer arribar la poesia al cor han protagonitzat aquest dilluns al Teatre-Auditori una vetllada del Festival de Poesia difícil d'oblidar. L'actriu local Emma Vilarasau ha usat els poetes que més l'han marcada per deixar mut el públic. El muntatge 'No era lluny ni difícil' ha permès escoltar poemes en veu del mateix poeta d'honor Joan Margarit. La nit ha acabat amb el poeta homenatjat i Vilarasau recitant plegats dalt l'escenari.



Emma Vilarasau ha sortit a l'escenari, acompanyada de Xavier Bosch a la guitarra, per recitar poemes d'autors que han marcat d'una forma ben especial la seva vida. Poemes com 'L'estranger' de Palau i Fabre, 'El vell i el Mar' de Joan Vinyoli, 'Un sonet per a tu' de Miquel Martí i Pol, i 'No era lluny ni difícil' de Joan Margarit han pres una nova vida aquesta nit. Un autor que a Vilarasau li ha donat moments d'íntima emoció, l'ha ajudada a entendre algunes coses i ha posat llum en alguns moments d'ombra.

Emma Vilarasau

En Joan Margarit m'ha donat moments d'íntima emoció, m'ha ajudat a entendre algunes coses i ha posat llum en alguns moments d'ombra.


L'actriu, visiblement emocionada en alguns moments com quan ha dedicat un poema a la desapareguda Anna Lizaran, ha deixat gairebé sense respiració el públic del Teatre-Auditori amb poemes de Chantal Mailard, Mario Benedetti i Pablo Neruda.

Per seguir amb una nit que quedarà marcada en la història del festival, el poeta d'honor, Joan Margarit, ha pujat a l'escenari amb el muntatge 'No era lluny ni difícil'. Sota la direcció del seu fill al saxo i acompanyat per un piano, un contrabaix i una veu, Margarit ha recitat alguns poemes de tota la seva trajectòria com 'Súplica', 'L'oracle', 'Fragilitat' i 'Autoretrat'. Uns textos que han servit per mostrar com l'eix de la seva inspiració són l'amor, la mort i el pas del temps. El fill de Joan Margarit i director del muntatge, Carles Margarit, ha explicat que fins i tot ell mateix s'arriba a emocionar durant el muntatge perquè els poemes del seu pare parlen de coses que ell ha viscut en pròpia pell.

Carles Margarit

És un espectacle que m'emociona molt, perquè el meu pare amb la seva poesia mostra una intimitat basada en fets reals que jo he viscut.


Per posar punt final a una nit de poesia pletòrica, Margarit i Vilarasau han pujat junts dalt l'escenari per recitar plegats el poema 'Final del recital' de Joan Margarit. L'acte ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.