800 persones visiten diàriament les biblioteques municipals


  • Comparteix:

Imatge de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Font: Generalitat

Imatge de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Font: Generalitat

800 santcugatencs visiten cada dia, en total, les dues biblioteques municipals, segons les dades de l'any passat d'aquests equipaments. La directora de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, Pepa Forn, afirma que els equipaments tenen un públic molt variat, si bé el públic infantil és el més nombrós, en consonància amb la franja d'edat majoritària de la ciutat. Aquest dijous se celebra el Dia Internacional de les Biblioteques.

Pepa Forn ha destacat que les dues biblioteques municipals acullen, i segons dades de l'any passat, unes 800 persones diàries. Entre 600 i 700 concentrades a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i la resta a la Biblioteca Marta Pessarrodona de Mira-sol.

La directora de la Biblioteca Central ha destacat que les biblioteques han patit tradicionalment manca de suport dels usuaris però que ara estan molt reconegudes. En aquest sentit, la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca és per Forn un homenatge a aquesta trajectòria i un estímul per continuar treballant.

Pepa Forn

Crec que és un homentge a aquesta feina que ara és molt reconeguda i un estímul a continuar creixent.


Forn ha explicat que les biblioteques municipals no celebren aquesta data amb activitats específiques perquè coincideix amb la Festival de Poesia. A més, també ha ressaltat que les celebracions importants de cara al públic es concentren per Sant Jordi.

El Dia Internacional de la Biblioteca és, segons Forn, una data de celebració més interna entre els mateixos treballadors de la biblioteca i amb una tradicional trobada amb d'altres col·legues de la xarxa de biblioteques públiques.

A l'inici de la crisi, les biblioteques públiques van notar un increment d'usuaris, sobretot per utilitzar Internet i perquè molts ciutadans van passar de comprar-se els llibres a utilitzar el servei de préstec, però aquest creixement ja s'ha estancat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.