La mostra 'Objectius del 1000enni' s'obre al públic aquest divendres al Museu


  • Comparteix:

Un dels objectius del Mil·leni és eradicar la pobresa extrema i les desigualtats de sexe / Foto: Sean Ellis (Flickr)

Un dels objectius del Mil·leni és eradicar la pobresa extrema i les desigualtats de sexe / Foto: Sean Ellis (Flickr)

El Museu del Monestir acull des d'aquest divendres l'exposició 'Objectius del 1000enni' per difondre els vuit reptes que es van adoptar el 2000 en la Declaració del Mil·lenni. La mostra està organitzada per l'Assemblea de Cooperació per la Pau i es podrà veure fins al 14 de novembre.

El Claustre acollirà aquesta mostra que vol conscienciar la societat que un canvi és necessari i és possible. L'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) emmarca aquesta exposició en el compliment d'aquests objectius al Marroc, on s'està duent a terme un projecte de cooperació, cofinançat per l'Ajuntament i que té per objectiu millorar les condicions socioeducatives de la província de Tànger, per prevenir i gestionar la migració clandestina dels menors no acompanyats al Marroc.

La tècnica d'Educació i Cooperació de l'entitat, Mariona Fontanella, ha explicat a Cugat.cat que el Marroc ha avançat en alguns dels objectius del Mil·lenni però ha retrocedit en d'altres per culpa de la crisi global.

Mariona Fontanella

El compliment d'aquests objectius al Marroc és favorable, però alguns d'ells estan tirant enrere per la crisi i no es preveu que es puguin assolir el 2015.


Els Objectius del Mil·lenni són eradicar la pobresa extrema i la fam; aconseguir l'educació primària universal i promoure la igualtat de gènere; millorar la salut materna reduint la taxa de mortalitat i ampliar l'accés a la planificació familiar i combatre el VIH i altres malalties.

També inclou garantir la sostenibilitat mediambiental i aconseguir una Associació Global per al Desenvolupament que permeti que els medi­caments i les noves tecnologies siguin accessibles als països en desenvolupament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.