El Correllengua reforça la seva continuïtat per potenciar l'ús social del català


  • Comparteix:

El Correllengua ha reforçat la seva continuïtat a Sant Cugat aquest dissabte amb una festa protagonitzada per la música i la cultura popular de la ciutat. Prop de 200 persones han assistit a l'acte, que ha potenciat l'ús social del català i ha reivindicat el seu rol com a llengua d'unió dels Països Catalans.

La cultura popular santcugatenca ha protagonitzat les primeres hores de la festa, que ha acollit les actuacions dels Castellers, els Geganters i els Bastoners de la ciutat. Els membres de l'Esbart Sant Cugat han posat ritme al Correllengua amb la interpretació de danses tradicionals catalanes, que han precedit una gimcana per la llengua en què s'han posat a prova les habilitats dels assistents i el seu domini del català. Una de les impulsores de la iniciativa, Mireia Ferrés, ha subratllat que la bona rebuda del Correllengua n'assegura la seva continuïtat de cara a properes edicions.

Mireia Ferrés

Organitzar un acte de forma contínua és més difícil, però gràcies a les entitats hem pogut veure que la gent té ganes de celebrar-lo.


El Casal Popular la Guitza va recuperar aquesta tradició l'any passat, després que el 2009 es deixés de celebrar a la ciutat. Alguns dels assistents han destacat la necessitat d'impulsar la iniciativa i donar-li continuïtat per fomentar l'ús del català entre la ciutadania.

bateria

Tot el que és cultura del poble s'ha d'estendre al màxim. / M'agrada que puguin participar-hi entitats. / Tornar a recuperar l'ús de la llengua està molt bé.


La festa també ha comptat amb un sopar popular i una mostra de glosa a càrrec del Cor Carxofa. A les onze de la nit ha arribat la flama del Correllengua, que s'ha rebut amb la lectura d'un manifest i una entrega de premis. El concert de Les Absentes i PD Local ha posat punt final a la celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.