ADN Platform retrata els efectes de les obres artístiques reivindicatives


  • Comparteix:

L'exposició plasma micro-accions que tenen lloc a espais públics / Font: ADN Platform

L'exposició plasma micro-accions que tenen lloc a espais públics / Font: ADN Platform

La galeria ADN Platform plasma l'impacte de petites actuacions a l'espai públic de diversos artistes amb les exposicions 'Micro-acciones de emergencia', obertes fins a finals de l'estiu vinent. Són unes mostres que evidencien la necessitat de posicionar-se davant certes mesures legals de control mitjançant obres d'artistes internacionals.

L'exposició està dividida en tres parts per reivindicar les obres artístiques que, alhora, actuen com a accions de protesta. La primera, oberta fins aquest desembre, consta d'un vídeo sobre la ruta que va tenir lloc a Madrid per reprovar la Policia Nacional espanyola en la detenció d'una immigrant congolesa que va manifestar problemes de salut. Segons l'exposició, els agents no van considerar greu la situació i la dona va morir uns mesos més tard.

'Micro-acciones de emergencia #1' aplega cinc artistes: Daniela Ortiz i Xose Quiroga; Núria Güell i Levi Orta, i Marco Godoy que s'engloben en tres projectes. Segons la comissària de la mostra Clàudia Segura, l'objectiu d'aquesta primera part és reclamar un espai per a reaccionar.

Clàudia Segura

Tots els capítols giren entorn a la relació entre l'espai públic i posicionament de l'artista. El primer capítol seria l'ús de l'espai públic per reclamar inquietuds envers el control social i polític.


El segon capítol de la mostra explora els límits i les frustracions dels ideals i els moviments de protesta col·lectius. Aquesta segona part s'inaugurarà el 25 de gener i comptarà amb tres artistes: Sharon Hayes, Carlos Motta i Joaquín Segura. L'exposició posa punt final amb un cicle sobre propostes artístiques que es desenvolupen a l'espai públic i les relacions que es generen entre les persones. La part final del cicle de mostres es podrà veure des del juny fins a finals de l'estiu vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.