'Cartes d'amor i de presó' repassarà la figura de Carrasco i Formiguera


  • Comparteix:

L'escola de música acollirà l'acte

L'escola de música acollirà l'acte

Òmnium Cultural homenatjarà Manuel Carrasco i Formiguera amb un recital-concert titulat 'Cartes d'amor i de presó'. L'acte, que tindrà lloc aquest diumenge al Conservatori Municipal, servirà per commemorar el 75è aniversari de la mort del polític, afusellat per les tropes franquistes durant la Guerra Civil.

L'espectacle és una lectura de cartes que van intercanviar el polític i advocat amb la seva dona, Pilar Azemar, durant el 1937 i 1938. Els rapsodes Albert Benzekry i Cristina Canudas seran els encarregats de posar veu als dos protagonistes. L'apunt musical el posarà la interpretació de diverses peces musicals que van ser importants per a la parella. Aquesta part anirà a càrrec del tenor Jordi Cortada, que estarà acompanyat per Marco Evangelisti al piano. També es farà una glossa de la figura de Carrasco i Formiguera a càrrec de l'editor Quim Torra.

Carrasco i Formiguera va ser un dels líders democristians més destacats del primer terç del segle XX. Després del cop d'estat fallit del general Franco es va mantenir lleial a la República, tot i que va continuar defensant la llibertat religiosa. El 1937 va ser detingut per les tropes franquistes. Un judici sumaríssim a l'agost d'aquest any el va condemnar a mort i va ser afusellat vuit mesos després.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.