El Carnestoltes desferma la disbauxa pels carrers de Sant Cugat i Valldoreix


  • Comparteix:

Hi haurà activitats com ara el cercatasques o el ball de Gitanes.

Hi haurà activitats com ara el cercatasques o el ball de Gitanes.

La Festa del Carnestoltes arriba aquest cap de setmana a Sant Cugat amb un ampli ventall d'activitats, en què destaquen el Ball de Gitanes i el Cercatasques. Pel que fa a Valldoreix, la plaça del Casal de Cultura serà l'escenari de la festa, on se celebarà una xocolatada i el segon concurs de disfresses, entre d'altres.

La celebració arrencarà a la plaça Lluís Millet, des d'on sortirà la cercavila a les 12 del migdia. El recorregut morirà a la plaça Octavià que acollirà bona part de les activitats del programa. En aquest emplaçament, a la una del migdia, arribarà el moment més esperat: la lectura del pregó.

Aquesta irònica declaració d'intencions anirà acompanyada del Ball de Gitanes i el Ball de Velles, un dels moments més esperats de la festa de Carnestoltes. A les dues del migdia, s'oferirà el tradicional brou de Carnaval i botifarra d'ou per a tothom. Els petits, com és d'esperar, seran els protagonistes indiscutibles d'aquest jornada en què hi haurà disfresses per a tots els gustos:

nens santcugatencs

Em disfressaré d'Spiderman


La convocatòria de comparses serà a 2/4 de 9 del vespre, mentre que la sortida del Cercatasques serà a les 9. Al punt de les 11 de la nit, el Celler Cooperatiu serà l'escenari de la festa fins a arribar a la matinada.

Diumenge, les disfresses continuaran circulant pels carrers ja que hi haurà una xocolatada popular a les 11 del matí a la Plaça Sant Francesc, des d'on sortirà la segona cercavila. Al punt de la una del migdia, la festa encararà la resta final amb el pregonet infantil a la plaça Octavià.

Si marxem a Valldoreix, el vocal de Cultura de l'Entitat, Josep Casadellà, ha dit que es tracta d'una celebració del poble que darrerament s'ha perdut i que cal restaurar i reconsiderar.

Josep Casadellà

Volem estudiar aquesta festa per potenciar-la, perquè creiem que és una festa molt estimada i del poble.


Els actes programats per aquesta festa són una xocolatada popular a partir de les 11 del matí al Casal de Cultura i el segon concurs de disfresses on es premiaran les persones que hagin estat més imaginatives i originals en el seu vesturari de Carnestoltes. Els premis per als guanyadors seran vals de compra per llibres i discs compactes.

D'altra banda, i coincidint amb aquesta celebració, també es farà entrega dels premis del concurs de carrosses de la cavalcada de Reis. Els guanyadors d'aquest concurs han estat, per ordre, el Club Esportiu Valldoreix, la nova Associació de Comerciants i Empresaris de Valldoreix i el grup de Teatre Espiral.

D´altra banda, l´escola bressol de Valldoreix també celebra avui el dia de Carnestoltes amb una festa per els alumnes i la presència de la presidenta de l´EMD, Montserrat Turu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.