Arrenca l'Any Grau Garriga amb una una mostra col·lectiva de 21 artistes santcugatencs


  • Comparteix:

L'alcalde ha anunciat la voluntat de crear el Centre d'Art Contemporani a la Casa Aymat.

L'alcalde ha anunciat la voluntat de crear el Centre d'Art Contemporani a la Casa Aymat.

Una exposició col.lectiva de 21 artistes santcugatencs ha donat el tret de sortida a l'Any Grau Garriga, que ha organitzat l'Ajuntament amb motiu del 75è aniversari d'aquest internacional creador del tapís. Durant la inauguració, el consistori ha anunciat la voluntat de convertir en mostra itinerant la producció recent que Grau Garriga exposarà al Museu i la Casa Aymat el mes de juny.

Familiars, amics i ciutadans han omplert el claustre del Monestir per assistir a la inauguració de l'Any Grau Garriga. Una iniciatiava organitzada per l'Ajuntament amb l'objectiu de revisar i celebrar l'obra de l'artista català del tapís més reconegut dels últims temps.

Durant aquest any, les entitats locals participaran en l'Any Grau Garriga a través d'activitats que difondran, encara més, el nom d'aquest artista que acaba de complir 75 anys. El primer acte d'aquest any de celebracions ha estat la presentació d'una mostra amb l'obra de 21 artistes de Sant Cugat al Claustre del monestir.

L'acte central d'aquest homenatge serà l'exposició que al juny mostrarà l'última producció de Grau Garriga al Museu i a la Casa Aymat. A l'acte inaugural, l'Ajuntament ha anunciat que el Museu, que ha produït la mostra, té l'objectiu de portar l'exposició més enllà de Sant Cugat. El propi artista ha animat els ciutadans a visitar aquesta exposició:

Josep Grau Garriga

La meva obra no és decorativa és una manifestació ideològica


L'alcalde Lluís Recoder ha agraït a Grau garriga la seva contribució al món artístic. L'alcalde també ha volgut remarcar que el consistori està treballant en la creació del Centre d'Art Contemporani a la Casa Aymat. Un projecte que va iniciar el mateix Grau Garriga:

Lluís Recoder

Aquest és un homenatge merescut uqe ret la ciutat a Grau Garriga


La mostra col.lectiva que es pot visitar al Claustre conté l'obra d'artistes locals de diverses generacions com Maria Fabre i Adolf, o Teresa Farrés i Jordi Traperho. La majoria de les obres s'han creat especialment per aquesta ocasió i d'altres són inèdites, però en definitiva totes representen l'admiració que els artistes senten per la figura de Grau Garriga. Ho diu el seu amic i pintor, Joaquim Viñolas:

Joaquim Viñolas

Un pintor és aquell que ho és sempre, quan pinta i quan no


Entre els actes previstos en l'Any Grau Garriga estan un concert de Paco Ibañez i un altre a càrrec de l'Orquestra Simfònica. La cloenda de la commemoració vindrà de la mà del propi Grau Garriga amb una exposició retrospectiva de la seva obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.