'La petita flauta màgica' fa atractiva l'òpera per al públic familiar


  • Comparteix:

'La petita flauta màgica' ha recuperat aquest diumenge un dels grans clàssics de Mozart per aproximar el públic infantil a l'òpera. El muntatge, del Gran Teatre del Liceu, ha exhaurit les entrades de les dues funcions que ha acollit el Teatre-Auditori.

L'espectacle ha apropat al públic infantil un dels grans clàssics de Mozart i ha endinsat els més petits al món de la música clàssica. El dinamisme i els tocs còmics són pilars fonamentals perquè la iniciativa hagi assolit un gran èxit i les entrades per a les dues representacions d'aquest diumenge s'hagin exhaurit.

La flautista santcugatenca Patrícia de No, que participa al muntatge, ha destacat la dificultat de fer una adaptació dirigida a aquest tipus de públic, així com la vessant divulgativa del projecte.

Patrícia de No

El que es fa és un format que permeti en menys temps conèixer i tenir un primer contacte amb el món de la òpera partint de la mateixa peça, però amb una versió més reduïda.


De fet, alguns dels actors protagonistes de l'obra han explicat la diferència entre oferir l'espectacle a un públic adult o fer-ho per a un públic infantil, que es mostra molt més entregat i expressiu.

Actors

Has d'improvisar moltes vegades, però també és una mica més fàcil perquè no són tan exigents com nosaltres. / La resposta del públic és molt directa i la interacció és espectacular.


L'adaptació ha agafat forma sota la direcció d'escena del també director de Comediants, Joan Font, que ha explicat que aquesta adaptació sorgeix, precisament, de la inquietud dels seus fills.

Joan Font Pujol

Tinc uns fills que els apassionava venir als assajos amb mi i vaig pensar que m'agradaria apropar aquesta obra a un públic jove i familiar.


L'espectacle s'emmarca dins el cicle 'Uaal·la en família' i ha comptat també amb activitats paral·leles dirigides als més petits.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.