El Ball de Gitanes 2014 demana lloc per omplir la plaça d'Octavià


Temes relacionats

Rècord de participació al Ball de Gitanes de Carnaval amb 208 persones (14/gen/13)

El ball de Gitanes arriba enguany als 112 participants (25/gen/12)

El Ball de Gitanes reprèn els assaigs de cara a la cita del març (14/gen/11)


  • Comparteix:

Gitanes 2014 s'ha presentat aquest dimarts

Gitanes 2014 s'ha presentat aquest dimarts

El Ball de Gitanes torna per Carnaval amb la intenció d'omplir la plaça d'Octavià de balladors. Dilluns vinent començaran els assajos que enguany canvien el format per donar resposta a la creixent demanda i fer que els balladors amb experiència ensenyin la dansa als novells. El Ball de Gitanes tindrà lloc el dissabte 1 de març.

'Facin lloc a la plaça que les Gitanes ho peten massa!' és lema amb el qual s'ha presentat l'edició 2014 d'aquesta tradició que l'any passat va arribar als 200 balladors. Els assajos, que comencen dilluns de la setmana vinent tindran lloc, novament, al vestíbul del Teatre-Auditori els dilluns i dimecres, de dos quarts de deu a les onze de la nit. Les inscripcions per participar ja estan obertes i es podran fer efectives fins al 15 de gener.

Enguany, per millorar l'organització d'aquestes proves s'han organitzat en dues etapes. Des de dilluns fins al 15 de gener, es faran assajos dirigits a persones que mai no hagin participat en aquesta celebració. Per aquest període s'ha fixat un calendari on els balladors podran saber quins passos es practicaran cada dia. La segona part dels assajos començarà el 20 de gener i s'allargarà fins dies abans de l'actuació. En aquestes cites, seran els balladors experts els que faran de mestres als novells.

La comissió de Gitanes busca la implicació d'antics balladors per tirar endavant aquests assajos. La intenció, com ha explicat la membre de la comissió Lali Mateu, és establir lligams entre els novells i els que ja han ballat en altres ocasions.

Lali Mateu

Fem una crida a gent que ens vulgui ajudar a fer els assajos. Ens agradaria que antics balladors ens donin un cop de mà.


Els balladors novells tindran un nou suport audiovisual a l'hora de practicar. La comissió ha enregistrat diversos vídeos on es mostren els diferents passos que formen la dansa. Aquestes peces es publicaran a través de YouTube i es faran córrer per les diferents xarxes socials perquè els nous balladors puguin practicar des de casa.

La comissió anima els interessats a estar pendents de les xarxes per conèixer amb suficient antelació qualsevol canvi que afecti el calendari de assajos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.