Una exposició mostrarà als ciutadans la importància del còmic florestà


Temes relacionats

El còmic i la il·lustració, protagonistes d'una mostra i d'un futur centre temàtic ( 4/abr/13)

Mor el florestà Josep Maria Berenguer, creador d''El Víbora' (24/abr/12)


  • Comparteix:

L'exposició s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura

L'exposició s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura

L'exposició 'L'esclat creatiu de la Floresta' reivindicarà el ressò internacional que han tingut els il·lustradors d'aquesta zona. Organitzada per l'espai Lluís Ribas i l'Ajuntament, la mostra s'estrenarà l'11 de desembre a la Casa de Cultura i estudia la possibilitat de convertir-se en exposició permanent.

200 obres de diferents il·lustradors florestans i santcugatencs seran les protagonistes de l'exposició, que vol acostar els dibuixos d'uns artistes que van ser silenciats per la censura franquista. En aquest sentit, el comissari de l'exposició, Lluís Ribas, ha explicat que aquesta generació de dibuixants va ser trencadora però que no va tenir l'oportunitat d'arrelar-se a la cultura del país.

Lluís Ribas

Hi havia una censura molt forta i altres països no la tenien. Els nostres artistes van poder créixer a l'estranger.


Les obres dels difunts Josep Toutain i Josep Maria Berenguer seran algunes de les peces exposades, unes obres que van treure la inspiració del franquisme i que van ser més conegudes fora de l'Estat espanyol que a dins. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la personalitat i la vocació artística d'aquests il·lustradors, en contraposició a la gran indústria del còmic d'avui dia.

Xavier Escura

La gran indústria és anònima i està dirigida al consum de masses. La generació de la Floresta tenia noms i cognoms i feien art.


L'exposició es podrà veure a partir de l'11 de desembre a la Casa de Cultura i estarà vigent fins a l'1 de març. Tot i que la gran part de l'exposició es trobarà al centre de Sant Cugat, el Casino de la Floresta també acollirà una petita mostra, en honor a la zona que va veure néixer la majoria d'artistes d'aquesta generació.

La mostra es completarà amb diverses taules rodones d'alguns dels artistes expositors. D'altra banda, l'Ajuntament i l'espai Lluís Ribas no descarten convertir la mostra en exposició permanent, en cas de trobar fórmules de col·laboració pública i privada que facin possible el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.