Manel Ollé guanya el Gabriel Ferrater amb 'Bratislava o Bucarest'


Temes relacionats

Premis Gabriel Ferrater: 10 anys d'història (26/abr/12)


  • Comparteix:

Manel Ollé

Manel Ollé

L'escriptor i traductor Manel Ollé ha guanyat la 12a edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater amb el poemari 'Bratislava o Bucarest'. Edicions 62 editarà prop de 1.000 exemplars de l'obra guardonada, que es publicarà al març de 2014.

Ollé s'ha endut un premi al qual optaven 39 autors més amb 'Bratislava o Bucarest', una obra que presenta un actor en un vell escenari que recita els 600 versos del poemari, en què la bellesa i les imatges casuals tenen un protagonisme important. Ollé ha explicat que l'obra combina imatges surrealistes amb altres més explícites.

Manel Ollé

Presento algú que està llegint el poema i s'enfronta a aquesta cascada d'imatges i situacions de diferents tipus.


La presentació del guanyador ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa del Llibre de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura, i l'editor del Grup 62, Jordi Cornudella. Aquest últim ha destacat la qualitat literària de 'Bratislava o Bucarest' i l'ha situada com una de les millors obres de tota la història del Premi Gabriel Ferrater.

Jordi Cornudella

Si haguéssim de triar el millor entre els 12 guanyadors, crec que aquest llibre estaria entre els tres o quatre finalistes.


Ollé, que ha rebut un premi de 7.250 euros i una escultura de l'artista local Pep Codó, ha publicat els llibres de poesia, 'De bandera Liberiana' i 'Mirall negre'. També ha conreat el camp de la crítica literària i la traducció, i combina aquestes activitats amb la docència a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.