Sant Cugat reviurà la vitalitat del còmic amb denominació d'origen florestana


  • Comparteix:

Detall del cartell / Foto: Ajuntament

Detall del cartell / Foto: Ajuntament

Una mostra recull l'aportació al món del còmic que ha fet el barri de la Floresta, d'on han sortir alguns dels dibuixants més reconeguts del sector. 'L'esclat creatiu a Floresta-Sant Cugat. Còmic i il·lustració' és el títol de l'exposició, que obrirà les seves portes aquest dimecres a la Casa de Cultura.

La mostra recull 200 obres de diferents il·lustradors florestans i santcugatencs que van ser silenciats per la censura franquista. En aquest sentit, el comissari de l'exposició, Lluís Ribas, explicava durant la presentació de la iniciativa que aquesta generació de dibuixants va ser trencadora, però que no va tenir l'oportunitat d'arrelar-se a la cultura del país.

Les obres dels difunts Josep Toutain i Josep Maria Berenguer seran algunes de les peces exposades, unes obres que van treure la inspiració del franquisme i que van ser més conegudes fora de l'Estat espanyol que a dins.

L'exposició es podrà veure fins a l'1 de març. Tot i que la gran part de l'exposició es trobarà al centre de Sant Cugat, el Casino de la Floresta també acollirà una petita mostra, en honor a la zona que va veure néixer la majoria d'artistes d'aquesta generació.

La inauguració serà aquest dimecres a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.