La museïtzació del Celler amplia l'oferta cultural amb la història vitivinícola local


Temes relacionats

El Celler Cooperatiu s'inaugurarà divendres de la setmana vinent ( 3/des/13)

La ministra Ana Pastor inaugura les obres del Celler Cooperatiu (25/oct/13)

El Celler Cooperatiu prepara la seva inauguració per a aquesta tardor ( 2/set/13)

Conesa demana celeritat a Foment per obrir el Celler a la ciutadania (12/gen/13)


  • Comparteix:

El Celler Cooperatiu ja està a punt per a la seva inauguració / Font: Localpres

El Celler Cooperatiu ja està a punt per a la seva inauguració / Font: Localpres

La museïtzació del Celler Cooperatiu fa un pas més en completar l'adequació dels béns patrimonials locals i consolidar l'oferta cultural. El celler modernista comptarà amb una exposició permanent que explicarà el context històric, el procés de l'elaboració del vi i l'evolució del projecte del celler que va dissenyar Cèsar Martinell.

L'exposició permanent del Celler Cooperatiu comptarà amb tres eixos: una àmbit introductori al context històric en què es va fundar la cooperativa Sindicat Vitivinícola i Caixa Rural de Sant Medir; l'àmbit l'elaboració del vi on es podrà reviure tot el procés incloent la maquinària i la infraestructura, i un tercer apartat sobre la història de l'edifici i el projecte original de Cèsar Martinell.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha posat de manifest que amb la inauguració del Celler Cooperatiu es fa un pas més en completar la museïtzació del conjunt de béns patrimonials de la ciutat. Escura ha afegit que el celler modernista comptarà amb activitats per a infants i per al públic en general per apropar la realitat vitivinícola del municipi als ciutadans.

Xavier Escura

Anem completant tota la museïtzació dels béns patrimonials de la ciutat. Farem una activitat i programació inclosa en l'activitat ordinària amb propostes educatives per fer-ne difusió.


El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha posat de relleu que amb la posada en marxa del Celler Cooperatiu com a nova seu, l'oferta museística creix i es consolida, després de la renovació de l'exposició permanent del Museu del Tapís Contemporani. Campins ha explicat que els eixos que comporten la museïtzació del celler són reviure la instal·lació amb el moviment de les màquines i explicitar els continguts històrics de l'edifici i el cooperativisme.

Lluís Campins

Els eixos que hem aplicat són fer reviure la instal·lació tal com funcionava, explicitar els continguts històrics d'aquest edifici i de les estructures que han quedat.


La inauguració del Celler Cooperatiu tindrà lloc aquest divendres a les sis de la tarda amb un acte obert a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.