El consorci públic-privat entre La Unió i l'Ajuntament s'engegarà després de l'estiu


Temes relacionats

Els socis de La Unió, a favor del consorci amb l'Ajuntament per salvar l'entitat (30/nov/13)

L'Ajuntament i La Unió pacten crear un consorci públic-privat per salvar l'entitat (22/nov/13)


  • Comparteix:

Escura, Conesa i Pujol, durant la presentació / Foto: Localpres

Escura, Conesa i Pujol, durant la presentació / Foto: Localpres

El consorci públic-privat entre l'Ajuntament i La Unió per salvar econòmicament el teatre i la Sala Clavé serà realitat d'aquí a mig any, ha anunciat aquest dimecres el consistori a la presentació de l'acord. L'aprovació del ple formalitza el document com un conveni de col·laboració que funcionarà amb la gestió d'una comissió mixta, mentre no es creï el consorci.

L'aprovació per ple dilluns que ve del principi d'acord oficialitza el conveni de col·laboració entre l'administració i La Unió, a l'espera que el consorci públic-privat sigui una realitat a partir del segon semestre de 2014. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'entesa assolida és un acord de ciutat en què l'Ajuntament es veia en el deure d'ajudar l'entitat, sobretot, en el context de crisi actual.

Mercè Conesa

Havíem de donar suport a la tasca de la comissió gestora. Havíem de remar tots alhora. Si no, se'ns faria més difícil salvar la integritat de les nostres institucions.


Per part de la comissió gestora provisional de La Unió, el seu president, David Pujol, ha agraït l'esforç econòmic del consistori i ha destacat que l'entitat comença un camí 'cap a un nou futur'.

David Pujol

Aquest acord soluciona els problemes econòmics més urgents i ens obre una via d'un futur nou. Garantim la part activa i la part social de l'entitat.


El principi d'acord que passarà pel ple preveu la cessió a l'Ajuntament de l'ús del 50% de la programació anual del Teatre i la Sala Clavé i del 33% de la resta d'espais a canvi d'una inversió anual de 400.000 euros entre el 2014 i el 2016 per a inversió i cobrir deutes. Els treballs condicionaran les sales en seguretat i medi ambient, començant per la Sala Clavé.

El document també suposa la integració del Teatre i la Sala Clavé a la xarxa pública d'equipaments culturals i l'aportació a La Unió de 141.000 euros, abans no acabi l'any, per pagar deutes urgents. Actualment, la institució centenària té un deute de 400.000 euros.

Amb el consorci públic-privat, que fa mantenir a La Unió la titularitat privada, la ciutat comptarà amb un espai de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) amb aforament per a 400 persones que complementarà el Teatre-Auditori i donarà servei a les entitats.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat durant la roda de premsa que l'Ajuntament, a través del consorci, es compromet a 'protegir' les seccions de La Unió, ara i en el futur. La Unió té actualment 600 socis i vuit seccions: balls dels dissabtes, Grup Mediterrània, Tallers de Teatre Sílvia Servan, Bastoners, Esplai Pica-Roca, Fila Zero, Coral La Unió i Buixets (Les noies del Vallès).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.