La mostra 'L'esclat creatiu de la Floresta' recorda l'edat d'or del còmic


  • Comparteix:

La inauguració ha aplegat dos centenars d'assistents interessats en el món del còmic local

La inauguració ha aplegat dos centenars d'assistents interessats en el món del còmic local

200 obres d'artistes santcugatencs i florestans han traslladat els dos centenars de persones que han assistit a la inauguració de l'exposició 'L'esclat creatiu de la Floresta' a la que va ser capital del còmic en els anys 60. Els dibuixos, que es poden visitar a la Casa de Cultura i al Monestir fins l'1 de març, també mostren la diferència entre la vocació artística de l'època i la indústria actual del còmic.

Artistes com Figures, Josep Toutain i Josep Maria Berenguer, que van exportar Catalunya a la resta d'Europa i posteriorment als Estats Units, han fet reviure aquest dimecres a través de les seves creacions aquella època. Una mostra que posa de manifest que malgrat la dictadura dels 60, els autors van ser capaços d'esquivar la censura a través de les seves il·lustracions.

Els artistes de la Floresta van ser més coneguts fora de l'Estat espanyol que a dins a causa de la dictadura. El comissari de l'exposició, Lluís Ribas, ha volgut recopilar les obres i apropar-les als santcugatencs. Ribas ha reivindicat la figura d'aquests artistes més valorats fora del país.

Lluís Ribas

És un acte de justícia reivindicar els seus treballs perquè era un grup de grans artistes. El que demano és que hi hagi aquest reconeixemnt de la gran tasca d'aquests artistes arreu del món.


L'Ajuntament està estudiant la possibilitat de convertir 'L'esclat creatiu de la Floresta' en una mostra permanent. En aquesta línia, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat que si reben el suport de la Generalitat i la Diputació, es buscarà un espai per encabir 'aquest producte tan potent'.

Mercè Conesa

La segona fase és trobar una seu permanent. Material encara n'hi ha, pensem que si la Generalitat i la Diputació hi estiguessin interessades podríem plantejar una proposta interessant i potent.


L'exposició es podrà visitar fins l'1 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.