La masia de Can Quitèria, possible ubicació d'un Espai Grau-Garriga

Cultura

Publicat el 18/des/13 per Redacció

L'Ajuntament promourà la creació d'un Espai Grau-Garriga a la masia de Can Quitèria. El projecte, pendent de concreció, passa per demanar una subvenció de la Diputació per arranjar edificis singulars com aquesta masia, que ara està en desús.

Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'any vinent es posaran les bases d'aquest projecte, que vol reconèixer Grau-Garriga, un dels artistes santcugatencs més internacionals. L'objectiu és que Can Quitèria aculli un espai de referència de l'obra del mestre del tapís contemporani.

Mercè Conesa

Can Quitèria podria acollir un espai Grau-Garriga. Seria el lloc per desenvolupar un projecte artístic de referència al voltant d'aquest artista.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga ha estat una de les figures més destacades de l'Escola Catalana del Tapís. Grau-Garriga, que també va treballar la pintura, el gravat, el dibuix i l'escultura, va ser l'impulsor de la revitalització de la Casa Aymat i va exportar l'art del tapís a diversos països, com ara els Estats Units, Veneçuela, Mèxic, França i Espanya. Josep Grau-Garriga va morir l'estiu del 2011 a l'edat de 82 anys a França, on residia.