Daniel Vázquez: 'És preocupant que ningú hagi ocupat el lloc de Vázquez Montalbán'


  • Comparteix:

El fill de Manuel Vázquez Montalbán, Daniel Vázquez, ha expressat que el fet que es recordi el seu pare 10 anys després de la seva mort és un orgull però també una preocupació perquè vol dir que ningú ha ocupat el seu lloc al món literari i periodístic. Aquesta afirmació l'ha fet durant la presentació aquest dimecres del llibre 'Recuerdos sin retorno' a la Casa de Cultura.

La publicació és un recopilatori de cartes obertes a Manuel Vázquez Montalbán posant-lo al dia sobre l'actualitat política, econòmica i del Barça, entre d'altres temàtiques. Daniel Vázquez ha explicat que és preocupant que ningú hagi ocupat el buit del seu pare a la literatura.

Daniel Vázquez

És un orgull i a vegades una preocupació perquè te n'adones que no hi ha hagut substitut i 10 anys és molt temps. És preocupant perquè aquesta és una societat que demana veus.


L'historiador i membre del Memorial Vázquez Montalbán Borja de Riquer ha ressaltat que el llibre és un retrobament entre pare i fill mitjançant un exercici literari complicat. De Riquer ha recordat les vegades que 'Manolo' va visitar Sant Cugat, les darreres per parlar sobre la guerra de l'Iraq. L'historiador santcugatenc ha confessat que els seus amics, davant un fet de l'actualitat, pensen quin article hauria escrit Vázquez Montalbán.

Borja de Riquer

Molts de nosaltres, davant un fet polític o de corrupció ens ve al cap què diria el Manolo respecte això. Ell era un referent.


L'acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura aquest dimecres i que està emmarcat en el cicle '10 anys sense Vázquez Montalbán', ha reunit una quarantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.