Manel torna a demostrar al Teatre-Auditori que encara té molt per oferir


Temes relacionats

Manel porta avui 'Atletes, baixin de l'escenari' al Teatre-Auditori (19/des/13)

Manel s'entrega al Teatre-Auditori i anuncia a Cugat.cat un tercer disc (23/des/11)

Manel posa les notes musicals a l'aniversari de Promusa davant 3.000 persones (22/jun/09)


  • Comparteix:

El cantant Guillem Gisbert durant l'actuació del grup al Teatre-Auditori

El cantant Guillem Gisbert durant l'actuació del grup al Teatre-Auditori

Dos anys després, Manel ha tornat a fer vibrar el públic del Teatre-Auditori amb una actuació que ha aconseguit omplir la sala santcugatenca tant de grans com de petits. El quartet barceloní ha ofert un concert ple de sonoritats elèctriques on han combinat els temes més clàssics de la banda amb les cançons del darrer disc. El grup ha dedicat la cançó 'Banda de rock' a Antònia Font.



Manel ja no és el grup de l'ukelele que feia pujar el públic a l'escenari a cantar corrandes de la parella estable, i és que si una cosa ha aconseguit aquesta banda és reinventar-se en cada treball i oferir sempre noves sonoritats que segueixen acaparant l'atenció dels seu públic tan heterogeni.

Davant d'un Teatre-Auditori entregat, la banda ha fet sonar tot el seu repertori. Durant les prop de dues hores de concert, el quartet barceloní ha fet posar dempeus el públic amb els clàssics de la banda com 'Al Mar!', 'Boomerang' i 'Benvingut', i amb la melodia tan ballable de 'Teresa Rampell'. També hi ha hagut lloc per recordar les nadales que el grup va crear per aquestes dates d'altres anys, '25 de Gener' i 'Un camell d'Orient'.

Un dels moments més emotius del concert ha estat quan el cantant, Guillem Gisbert, ha dedicat la cançó 'Banda de rock' al grup Antònia Font, tot i que ha deixat clar que quan va escriure la lletra no es podien ni arribar a imaginar que el conjunt mallorquí anunciaria la seva retirada. En aquest sentit, el bateria de la banda, Arnau Vallvé, ha explicat a Cugat.cat que Antònia Font va ser la banda que, en part, els va fer cantar en català.

Arnau Vallvé

Quan vam saber la notícia ens va saber molt de greu. Quan vam començar és l'únic grup que escoltàvem en català, i segurament gràcies a ells vam cantar en català.


Amb només cinc anys, aquesta banda barcelonina que ha aconseguit trencar qualsevol frontera possible, ha provocat tota una revolució dins del panorama musical, tot i el que els seus integrants segueixen fugint de qualsevol etiqueta i són els primers conscients en reconéixer que la cultura no passa pels seus millors moments. De moment el conjunt no s'ha marcat cap data per tancar la gira d'aquest disc. Al febrer visitaran diferents escenaris europeus i a la primavera i l'estiu encara es podrà ballar al ritme de Manel en directe. Perquè, com ha explicat el baixista Martí Maymó, són un grup que es deixa guiar per les sensacions que perceben del públic.

Martí Maymó

Hi haurà concerts a la primavera i a l'estiu. Al final són les sensacions les que ens indiquen quan hem de parar i fer cançons noves.


Mentre no els manqui la il·lusió per fer noves cançons, el quartet seguirà endavant amb la seva essència, fent el que saben fer, i superant-se disc a disc. Mentrestant molts seguirant intentant trobar la fórmula de l'èxit d'un grup que només s'ha dedicat a ser tal com vol ser.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.