'Maridos y Mujeres' mostra la cara oculta de les parelles al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Els actors Luís Bermejo i Nuria Mencía durant la funció a Sant Cugat

Els actors Luís Bermejo i Nuria Mencía durant la funció a Sant Cugat

L'obra teatral 'Maridos y Mujeres' ha deixat colpit aquest divendres el públic del Teatre-Auditori. El muntatge, basat en la pel·lícula de Woody Allen i amb la direcció d'Àlex Rigola, parla de les relacions de parelles amb cruesa, però mitjançant el sentit de l'humor punyent propi del cineasta nord-americà. L'espectacle, que s'ha pogut veure per primera vegada a Catalunya a Sant Cugat, seguirà ara la seva gira per Tarragona, Reus i diferents ciutats de l'Estat espanyol.



El director teatral Àlex Rigola s'ha atrevit amb el repte de portar dalt l'escenari un dels guions més clàssics de Woody Allen escrit el 1992, 'Maridos y Mujeres', un text que parla d'un tema on qui més qui menys s'hi pot sentir identificat, les relacions de parella. Tot comença quan els dos personatges protagonistes s'assabenten que els seus millors amics, que formen aparentment una parella perfecta, decideixen separar-se. A partir d'aquí comencen a qüestionar la seva pròpia relació. I van apareixent les més que típiques situacions de parella que sempre s'intenten ocultar.

L'actriu Miranda Gas, que encara els personatges de Rain i Gloria a l'obra, ha explicat a Cugat.cat que des de l'escenari els actors veuen en el públic reaccions que demostren que tot allò que estan interpretant forma part de la vida real dels espectadors.

Miranda Gas

Veiem gent que ve agafada de la mà i poc a poc es van deixant anant. En el fons mostrem part de les seves realitats.


El sofà és l'espai on més es relacionen totes les parelles, un lloc de trobada, de debat i sobretot de discussió. Per aquest motiu en la posada escena d'aquesta obra hi ha tres sofàs. El muntatge de fet està pensat per complir una funció terapèutica amb els espectadors, per això es juga amb ells durant tota la funció.

El públic del Teatre-Auditori ha rigut, tant de manera còmica com nerviosa en sentir-se massa identificats amb alguns personatges. En sortir la majoria d'ells coincidien a reconéixer que han viscut gran part dels conflictes que s'exposen al muntatge.

Públic

Et sents molt identificat, tots hem passat per etapes diferents./ Mostra la pura realitat./ M'hauria agradat aprofundir més en cada personatge./ Són situacions de la vida real actual.


'Maridos y Mujeres' es va estrenar al Teatro La Abadía de Madrid i ara seguirà la seva gira per diferents ciutats de l'Estat espanyol. A Catalunya després de Sant Cugat només es podrà veure, de moment, a Tarragona i Reus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.