El Museu obrirà al públic el túnel medieval que enllaça el Monestir amb Torre Negra


Temes relacionats

El Pla de Turisme es posa en marxa amb l'objectiu de potenciar la marca Sant Cugat (17/des/13)


  • Comparteix:

L'entrada del túnel, just després de la troballa / Fotografia: Museu de Sant Cugat

L'entrada del túnel, just després de la troballa / Fotografia: Museu de Sant Cugat

L'Ajuntament i el Museu de Sant Cugat habilitaran el passatge subterrani que connecta el Monestir amb la masia de Torre Negra amb l'objectiu d'obrir-lo al públic. La inauguració, prevista durant el primer trimestre de 2014, forma part del Pla Estratègic de Turisme, aprovat al ple municipal de desembre.

El túnel, que enllaça el Monestir amb Torre Negra, es va descobrir fa uns mesos durant uns arranjaments que es van fer a la galeria est del Claustre. Tot i que documents històrics parlaven de l'existència d'aquest túnel, el Museu de Sant Cugat i historiadors locals no tenien cap confirmació arqueològica de la seva existència.

Segons el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, la hipòtesi amb què es treballa és que el passatge servia com a ruta de fugida per a la comunitat del recinte en cas de conflicte.

Lluís Campins

Creiem que era un element de fugida en cas de conflictes. El Monestir era un senyoria feudal molt important, un 'castrum', la fortificació d'Octavià.


Una vegada el passadís estigui adaptat, s'obrirà al públic i s'hi organitzaran activitats per difondre la història medieval de la zona. El regidor de Cultura, Xavier Escura, confia que el passatge dinamitzarà el turisme local i suposarà un nou atractiu per la gent de fora.

Xavier Escura

L'atractiu turístic que representa és importantíssim. Confiem que sigui un espai molt visitat.


La iniciativa no estava prevista inicialment en el Pla Estratègic de Turisme però després de la descoberta es va decidir incloure-la. L'obertura del passatge serà una realitat durant els primers mesos de 2014 en cas que els treballs d'adequació avancin segons el calendari previst.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.