Alumnes de primària de Sant Cugat i d'altres poblacions descobreixen l'òpera a través del conte Hansel i Gretel


  • Comparteix:

Amb les audicions descobreixen els instruments i el gènere musical.

Amb les audicions descobreixen els instruments i el gènere musical.

Prop de 450 nens i nenes han assistit a la primera audició per a escolars de l'òpera 'Hänsel i Gretel' al Teatre-auditori. Interpretada per l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, aquesta peça operística adaptada als infants permet als nens descobrir les característiques d'un gènere, l'òpera, reservat normalment al públic adult.

La il·lustradora santcugatenca Marta Balaguer ha estat l'autora dels dibuixos que han servit per decorar la representació de l'òpera 'Hänsel i Gretel'. Un narrador, els membres de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i sis solistes posen la música i la veu a aquest espectacle que en tres sessions ha aplegat 1.200 nens de diferents llocs de Catalunya. Els menuts, que han treballat la peça a través d'un dossier pedagògic, han pogut participar cantant una de les cançons de l'espectacle. Tot i que eren pocs els que sabien ben bé què és una òpera, Tots tenien clar que cantarien.

Alumnes escoles de primària

És un conte d'uns nens que es perden i troben una caseta de xocolata i ...


L'escola de Barcelona Jesus Maria ha estat una de les que ha participat en aquesta primera audició. Un treball sobre l'intrèpid Tintín i la seva amiga, la soprano Castafiore, ha estat l'excusa perquè els nens de segon de primària d'aquest centre escolar s'acostessin a l'òpera. Ho explica la mestra de l'escola Eulàlia Martínez.

Eulàlia Martínez

Hem treballat Tintín i ens va aparèixer el personatge de Castafiore. Ara treballarem aquest conte, posteriorment, a l'escola.


La segona audició per a escolars de l'òpera 'Hänsel i Gretel' ha aplegat 750 nens d'escoles de Sant Cugat però també d'El Vendrell, Barcelona i Cerdanyola, a més d'un grup de nois del Taller Jeroni de Moragas de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.