Camerata plasma el Nadal més cinematogràfic amb una cantata


  • Comparteix:

El Nadal més cinematogràfic ha pres forma aquest diumenge al Teatre-Auditori de la mà de Camerata Sant Cugat amb un concert que ha enllaçat tradició i modernitat. Prop de 200 persones han pujat dalt de l'escenari en un espectacle que ha arrencat amb un fragment del 'Messiah' de Haendel i també ha combinat la poesia amb referències còsmiques de Carles Duarte i la música del compositor Manel Gil-Inglada.

Sota el títol 'Com un mirall', la 9a edició de la cantata ha demostrat que el Nadal també té aires de modernitat. Una lectura de textos a càrrec de l'actriu Marta Angelat s'ha intercalat amb la interpretació de nadales catalanes i d'arreu del món. El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha explicat que el concert crea una atmosfera màgica gràcies a la combinació entre la música de Gil-Inglada i la poesia de Duarte.

Xavier Baulies

És una visió de Nadal molt moderna. La música de Gil-Inglada és molt cinematogràfica i espectacular. El resultat és una cantata màgica.


El concert ha comptat amb la participació de la coral Fusió, el cor Pins del Vallès, el cor Juvenil de Valldoreix, una coral de Tremp, una de Barcelona i una de la Pobla de Segur. També han pujat dalt de l'escenari la soprano santcugatenc Laura Brasé i l'Orquestra Polifònica de Tremp. Per als més petits, formar part de l'espectacle ha suposat tot un repte, segons ha explicat Baulies.

Xavier Baulies

És una partitura molt difícil, però s'ho han passat molt bé. Per als cors infantils ha suposat tot un repte.


Camerata també ha aprofitat la cita per demanar més implicació econòmica per part de les institucions públiques de cara a la 10a edició de la cantata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.