El futur Parc del Turó de Can Matas podria acollir un Parc d'Escultures


  • Comparteix:

La intenció és fer dos espais diferenciats.

La intenció és fer dos espais diferenciats.

L'Ajuntament preveu construir un Parc d'Escultures al futur Parc urbà de Can Matas. Aquest espai es dividiria en dues zones diferenciades; una exposició permanent i una altra zona on els joves creadors poguessin exposar la seva obra. De moment s'ha creat una Comissió Tècnica que estudiï la viabilitat de la proposta i alhora estableixi els criteris d'ordenació de les actuals escultures que hi ha repartides per la ciutat.

Així s'ha anunciat durant el segon Consell de Cultura de la legislatura. Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, es vol que el futur Parc del Turó de Can Matas -que ocuparà unes 20 hectàrees- aculli un gran espai d'exposició d'escultures.

D'una banda s'hi podria allotjar una mostra permanent d'artistes consolidats, i de l'altra, un espai d'experimentació on joves artistes i creadors poguessin exhibir la seva obra. Segons Solé, de moment s'ha creat una Comissió que avaluarà la viabilitat i aportarà els criteris que haurien de regir aquest projecte.

Àngels Solé

En un sector tindríem una exposició permanent i en l'altra un espai d'experimentació.


De moment s'ha encarregat un estudi que haurà de ser coordinat amb la Comissió ja existents d'Art i Patrimoni i és compta ja amb un patrocini.

Alhora aquesta Comissió també té l'encàrrec d'elaborar un catàleg de les actuals escultures públiques que hi ha a la ciutat per tal de, no tan sols fer un inventari, sinó poder avaluar si les condicions de les estàtues són les òptimes i poder ordenar, sota criteris professionals, les futures ubicacions:

Àngels Solé

Cal veure en quins espais es podria situar escultura pública i si les que tenim tenen les condicions òptimes.


La Comissió està formada per Pep Codó, el vicedegà de l'Escola de Belles Arts i tècnics de les àrees de Territori i Medi Ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.