El Cicle de Cinema d'Autor projecta avui la biografia de Hannah Arendt


  • Comparteix:

El film narra la vida de Hannah Arendt

El film narra la vida de Hannah Arendt

La biografia de la filòsofa Hannah Arendt es projecta aquest dijous al Cicle de Cinema d'Autor. El film, protagonitzat per Barbara Sukowa, se centra en l'experiència d'Arendt com a periodista que ha de cobrir el judici del criminal de guerra nazi Adolf Eichmann. La pel·lícula es projecta a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit.

'Hannah Arendt' parteix del judici d'Eichmann, que es va celebrar el 1961 a Jerusalem. Arendt va cobrir-lo com a periodista per al 'The New York Times' i va publicar-ne els reportatges en format de llibre sota el títol 'Eichmann a Jerusalem. La banalitat del mal'. Aquesta obra va generar polèmica per part d'associacions jueves dels Estats Units i d'Israel i va indignar alguns lectors. El director del Cicle de Cinema d'Autor, Àngel Comas, ha explicat que es tracta d'una pel·lícula dura sobre una temàtica universal.

Àngel Comas

Arendt era una periodista jueva que va assistir al procés contra Eichmann. A partir d'aquest judici posa en qüestió el mal i la posició jueva sobre aquesta temàtica.


El film va estar guardonat el 2012 amb dos premis del cinema alemany i l'Espiga de Plata del Festival de Valladolid. El preu de l'entrada és de quatre euros si es compra per Internet, i de 4,30 a taquilla.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.