La pianista Yukiko Akagi triomfa al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La pianista Yukiko Akagi s'ha endut tots els aplaudiments del públic santcugatenc

La pianista Yukiko Akagi s'ha endut tots els aplaudiments del públic santcugatenc

El concert 'Catalunya versus Japó' ha teixit noves arrels musicals entre els dos països aquest dissabte al Teatre-Auditori. Sota la direcció de Salvador Brotons, la Banda Municipal de Barcelona ha trepitjat per primera vegada la nostra ciutat i ho ha fet amb una gran pianista dalt l'escenari, la japonesa Yukiko Akagi, que ha deixat impressionats els espectadors amb la seva forma artística d'interpretar cada una de les peces. El concert ha estat pensat exclusivament per a Sant Cugat i per a l'Auditori de Barcelona, on s'ha interpretat aquest diumenge el mateix repertori.



La Banda Municipal de Barcelona té un passat històric, va ser fundada el 1886, però fins que Salvador Brotons no va estar al capdavant, ara fa sis anys, no va començar a sortir de la capital catalana. Aquest dissabte i per primera vegada el conjunt ha trepitjat l'escenari del Teatre-Auditori, en un concert que ha servit per recordar la primera visita que una delegació oficial nipona va fer a Barcelona ara fa 400 anys. El director de la Banda Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, ha precisat a Cugat.cat que la música de banda japonesa té molta tradició i per aquest motiu va acceptar el repte.

Salvador Brotons

La música de banda al Japó té molta tradició. Hi ha molt material i de seguida vaig pensar amb la Yukiko Akagi.


El concert ha incorporat peces del català Joan Lamote de Grignon, el francès Camille Saint-Saëns i el japonès Ito Yasuhide. Sense cap mena de dubte, però, la pianista Yukiko Akagi, resident a Catalunya, s'ha endut totes les ovacions del públic santcugatenc. Brotons ha detallat que Akagi té el perfeccionisme de les pianistes japoneses però, a més, és una gran artista.

Salvador Brotons

Més enllà de ser perfeccionista és una pianista molt artista. Ho té tot i té una presència molt forta. Només trepitjar l'escenari ja comunica .


Una de les peces que ha caigut finalment del programa ha estat 'La marxa 1714' que ha creat Josep Maria Mestres. Brotons ha explicat que no el convencia iniciar el concert amb aquesta melodia, tot i que sí ha sonat al concert que la banda ha ofert a l'Auditori de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.