El Rei Carnestoltes, més protagonista en un Carnaval que tornarà als orígens


Temes relacionats

El Ball de Gitanes finalitza les seves inscripcions aquest dimecres (13/gen/14)

El Carnaval suma un dia més a la festa amb el Dijous Gras ( 9/des/13)


  • Comparteix:

Moment del Carnaval infantil de l'any passat

Moment del Carnaval infantil de l'any passat

El Rei Carnestoltes s'erigeix enguany com a protagonista del Carnaval amb una cercavila-espectacle de Dijous Gras que obrirà quatre dies de festa. La celebració, que aposta per recuperar els orígens de la tradició, mantindrà el format de l'any passat. És per això que l'organització proposa a l'Ajuntament repetir el Ball de Nit i la Mascarada a La Unió.

Una festa més tradicional que recuperarà l'essència del Carnaval descobrint els orígens del Rei Carnestoltes. Aquest és l'objectiu de la comissió organitzadora de la festa que, enguany, amplia a quatre dies la celebració: el 27 i 28 de febrer i l'1 i 2 de març.

La comissió té la intenció, a llarg termini, que el Carnaval creixi amb els anys i finalitzar la festa el Dimecres de Cendra. Tot plegat per empènyer els santcugatencs a conèixer les autèntiques tradicions de la celebració, tal com ha explicat a Cugat.cat el portaveu de l'organització, Bernat Picornell.

Bernat Picornell

Volem fer festa i conscienciar també el que és el Carnaval. Que la gent ho entengui des del punt de vista pedagògic.


Part d'aquest objectiu es compleix donant més protagonisme a la figura del Rei Carnestoltes que, enguany, obre el Carnaval amb una cercavila-espectacle. A l'espera de tancar el programa d'activitats, Picornell ha explicat que l'organització manté el format de l'any anterior.

És per això que la comissió negocia amb l'Ajuntament encabir el Ball de Nit i la Mascarada a La Unió, tal com ja va fer-se l'any passat. La comissió està en converses amb el consistori també per resoldre la resta d'ubicacions i el pressupost definitiu, que l'any passat va ser de 13.000 euros.

El Carnaval es viurà a les xarxes amb les etiquetes #CarnavalStc i #gitanesstc per difondre el contingut de la festa. A més, la festa oferirà de nou la T-Carnaval, un abonament per a totes les activitats de la celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.