'Barcelona' arrenca un dels aplaudiments més sonats del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Les actrius Emma Vilarasau i Míriam Iscla i l'actor Jordi Banacolocha en un instant de la funció al Teatre-Auditori

Les actrius Emma Vilarasau i Míriam Iscla i l'actor Jordi Banacolocha en un instant de la funció al Teatre-Auditori

L'obra 'Barcelona' de Pere Riera ha tocat fons aquest dissabte les emocions del públic del Teatre-Auditori. El muntatge recrea una família assetjada pels bombardejos de l'aviació feixista durant el març del 1938. Els espectadors, que han sortit del teatre visiblement commocionats, han ovacionat el conjunt d'actors, encapçalats per les actrius Emma Vilarasau i Míriam Iscla, en un dels aplaudiments més sonats de la història d'aquest teatre.



Es tracta d'un dels èxits de la temporada teatral passada i del muntatge que ha aconseguit que el jove Pere Riera s'hagi convertit en el tercer director que aconsegueix omplir la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya. 'Barcelona' ha commocionat també el públic santcugatenc. L'obra se situa al març del 1938, en plena Guerra Civil, durant els bombardejos de l'aviació feixista, quan una família mira de resistir sense perdre, però, les ganes de ballar i riure.

Una de les actrius protagonistes de l'obra, la santcugatenca Emma Vilarasau, ha explicat que amb aquest muntatge el públic s'emociona tant que no només arriba a aplaudir els actors, sinó tots aquells que van viure i patir aquest punt de la nostra història.

Emma Vilarasau

Es carreguen una ciutat i un país i això com a espectador et toca molt. Els actors sentim que els aplaudiments també van dedicats a tota aquella gent que va partir, a les víctimes i als que van lluitar.


Els espectadors han quedat visiblement tocats per una història que no es posiciona amb cap dels bàndols, però que mostra dues posicions diferents de mirar i encarar la vida. Recrea l'angoixa indescriptible d'aquells que van viure en pròpia pell el que representa està permanent amenaçat per les bombes. Després de llargs minuts d'aplaudiments; els espectadors, entre ells l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, han abandonat el teatre en silenci.

Públic

Hi ha obres que no tenen sentit però aquesta en té i fa pensar molt. / He plorat, m'he emocionat molt, el guió està molt bé i les interpretacions són fantàstiques. / M'ha arribat molt perquè he recordat coses que he viscut.


'Barcelona' ha arribat al Teatre-Auditori amb les entrades gairebé exhaurides i en doble funció, ja que també s'ha representat aquest diumenge.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.