El 'Super Rawal' sedueix el públic del Teatre-auditori amb una visió crua del xino barceloní


  • Comparteix:

L'obra porta un any viatjant per escenaris de tot l'estat.

L'obra porta un any viatjant per escenaris de tot l'estat.

Els joves actors de l'obra 'Super Rawal', dirigida per l'actor català Marc Martínez, han seduït el públic del Teatre-Auditori amb una tragicomèdia que reflecteix el dia a dia de cinc joves del 'xino' barceloní. Basada en l'obra 'Suburbia' del nord-americà Eric Bogosian, 'Super Rawal' parla de la transformació del barri però també de la frustració, de l'amor, de la convivència entre cultures i dels perills de l'adolescència eterna.

'Super Rawal' és un quadre de costums incissiu, directe i dur que compleix amb escreix el propòsit que busca: reflectir, sense pretensions, la realitat d'un barri transformat per l'especulació que ha vist canviar la seva fesomia per obrir-se a una nova classe potentada.
Els enderrocs i els solars buits, però, conviuen a diari amb els veïns de tota la vida i amb els nouvinguts que arriben a la recerca d'oportunitats i que tenen la seva pròpia història. És a través d'aquests personatges que l'espectador treu l'entrellat d'una obra transversal que, com diu el seu director, parla de coses molt diverses. I és que encara que el tòpic que persegueix l'obra és que només parla d'immigració, el Raval té moltes cares. Marc Martínez.

Marc Martínez

La realitat al Raval és extrema i molt dura, però també hi ha gent a qui li va bé, com mostra l'obra.

L'obra, que no ha rebut cap mena de subvenció pública, porta un any viatjant per escenaris de tot Espanya, on ha recollit l'èxit de crítica i públic. Escrita en castellà, ha trobat especials impediments per ser representada en alguns teatres de Catalunya. Titllada sovint de transgressora, l'obra té el mèrit de parlar sense embuts, de criticar àcidament l'status quo d'una societat intolerant i agressiva.

Marc Martínez

Aquesta obra, que és privada, que la paguem jo i els actors, i que agrada molt al públic, no interessa als senyors que programen.


Amb algunes interpretacions veritablement magistrals, els nou actors de l'obra van provocar riures i van despertar la trendresa d'un públic format per adolescents i adults que, gràcies a aquesta genial adaptació, van poder conèixer l'altra cara del Raval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.