Valldoreix obre la plaça del Casal de Cultura al ball de sardanes

Josep Casadellà és el Vocal de Serveis Personals de l'EMD.

Cultura

Publicat el 4/mar/04 per Silvia Gonzalez

Valldoreix acollirà, per primer cop, un cicle estable de sardanes gràcies a un acord entre l'EMD i l'Entitat Sardanista per promocionar aquest ball català. La iniciativa preveu que tres sessions del calendari sardanístic se celebrin a Valldoreix amb l'objectiu de portar la sardana més enllà de la plaça Octavià.

La Cobla Marinada és la primera convidada a la primera ballada d'aquest cicle que ha preparat l'EMD i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat per a les matinals de diumenge. Aquesta actuació és el primer fruït del Consell d'Art i Patrimoni, que dóna als ciutadans l'oportunitat de ballar sardanes a la plaça del Casal de Cultura.

Fins aquest diumenge la presència de la sardana ha Valldoreix ha estat testimonial, relegant-se només a l'Aplec de la Salut o algunes convocatòries esporàdiques. El vocal de Serveis Personals de l'EMD, Josep Casadellà, ha explicat que és necessari que la gent es faci a la idea que Sant Cugat no és l'únic lloc on es ballen sardanes:

Josep Casadellà

El que volem és fer acostumar a la gent perquè vingui a Valldoreix a ballar


Les sardanes previstes per l'Entitat Sardanista als 3 propers mesos es faran a Valldoreix. El vocal de Serveis Personals ha comentat que aquelles persones que no tinguin nocions d'aquest ball comptaran amb un grup de suport el dia de la convocatòria:

Josep Casadellà

La gent que no sàpiga sardanes comptarà amb gent que els ensenyarà


La propera ballada de sardanes es farà el 18 d'abril amb la cobla Ciutat de Terrassa i el 23 de maig amb la Cobla Ciutat de Cornellà.