La Biennal d'Art Contemporani Català tindrà continuïtat


Temes relacionats

La Biennal d'Art Contemporani desapareix per dificultats econòmiques (30/abr/13)

La Biennal d'Art Contemporani s'atura a Olesa de Montserrat ( 6/abr/13)

La 18a Biennal fa parada a Rubí ( 1/mar/13)

La Biennal més reivindicativa arriba a la Casa Aymat (19/abr/12)

La 18a Bienna d'Art Contemporani arrencarà el 19 d'abril a Sant Cugat (25/mar/12)


  • Comparteix:

La Casa Aymat acollirà l'exposició inaugural de la 19a Biennal

La Casa Aymat acollirà l'exposició inaugural de la 19a Biennal

La Biennal d'Art Contemporani Català finalment tindrà una nova edició, que s'obrirà el 2 d'abril a la Casa Aymat, després que l'any passat s'anunciés la seva cancel·lació per motius econòmics. Segons el seu director, l'Ajuntament, patrocinadors i la Galeria Canals han unit esforços 'per no tancar les portes als artistes joves'. La mostra tindrà pressupost reduït i menys itinerància.

Amb un pressupost reduït al mínim, segons el director de la Biennal, Josep Canals, la nova mostra no serà tan itinerant com d'altres anys però es convertirà en la més mediàtica, ja que el seu contingut es difondrà a través de les xarxes socials.

Canals ha assegurat que és una iniciativa cultural que no es podia deixar perdre perquè des del 1977 'ha marcat l'art nascut en democràcia'.

Josep Canals

Ens ha animat a tirar a endavant perquè és la Biennal de Sant Cugat i si no es pot fer tan itinerant, no importa. No s'ha de deixar perdre.


Poden participar en aquesta biennal tots els artistes de les arts visuals residents i empadronats a Catalunya nascuts a partir del 1978 i que no hagin participat en les dues darreres edicions. La tècnica, el tema i el procediment són lliures i les obres no poden ser superiors als dos metres d'alt i els dos d'amplada; ni els 100 quilos per a obres tridimensionals. La inscripció és gratuïta i els artistes rebran 200 euros com ajuda per a la producció de l'obra.

El jurat de selecció està format pel director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins; el galerista i director de la Biennal, Josep Canals; la vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la UB, la doctora Mar Redondo; el crític d'art, historiador i filòsof Arnau Puig; el director de la revista 'Bonart' de Girona, Ricard Planas, i l'artista plàstic i visual Aureli Ruíz.

L'itinerari de la Biennal s'anirà definint a mesura que s'apropi la inauguració de l'exposició que acollirà les obres seleccionades. A Sant Cugat, la mostra s'inaugurarà el 9 d'abril a la Casa Aymat i es tancarà el 29 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.