Un documental recupera l'obra i trajectòria de Josep Toutain

Còmic elaborat per Josep Toutain / Foto: Tebeo Esfera

Cultura

Publicat el 1/feb/14 per Adrià Rocha

Un documental rescata la figura de l'artista i editor Josep Toutain, que va viure a la Floresta, per homenatjar la seva aportació al món del còmic. 'Els CòmiX de Toutain', que s'estrenarà a Sant Cugat aquest divendres, repassa la trajectòria de l'artista a través de les entrevistes de diversos protagonistes del món del còmic de la seva generació.

El documental està dirigit per Jonatan Contreras i Aitor Marcet, i mostra la tasca de Toutain dins els inicis del còmic espanyol, durant la dècada dels anys 50. El pintor i comissari de l'exposició, Lluís Ribas, ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta exposició i amb la projecció del documental busquen mostrar la rellevància de la figura de Josep Toutain a l'hora de fer arrencar el còmic a l'Estat espanyol i començar una tradició que ha arribat fins els nostres dies.

Lluís Ribas

L'audiovisual explica l'aventura de Toutain com a protagonista del món del còmic durant la dècada dels 50. El documental explica el mateix que l'exposició, però amb testimonis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Josep Toutain destacà com un dels editors més importants i carismàtics dels còmics espanyols durant els anys 80 i va impulsar la carrera d'alguns dibuixants de còmic de rellevància.

L'estrena del documental tindrà lloc aquest divendres a les set de la tarda a la Casa de Cultura, emmarcada dins l'exposició 'L'esclat creatiu de la Floresta'.