Els Trabucaires tornen a Sant Cugat després de set anys d'absència


  • Comparteix:

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Gausacs

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Gausacs

Els Trabucaires han tornat a Sant Cugat després de set anys d'absència. El grup de cultura popular, encapçalat per Josep Quintana, s'ha presentat aquest dissabte a l'assemblea de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana amb l'objectiu de recuperar aquesta tradició que va desaparèixer de la ciutat el 2006.

Els Trabucaires reneixen a la ciutat amb vuit membres i la intenció de tornar a fer sonar els seus trabucs pels carrers de la ciutat. El cap de colla de l'entitat, Josep Quintana, ha explicat que el primer grup de trabucaires santcugatencs va formar-se el 1988 i que, per tant, és una tradició arrelada a la ciutat. El nou grup de trabucaires encara no ha actuat a Sant Cugat, però estan preparant una festa de presentació per al 26 d'abril. L'acte també serà la primera trobada de trabucaires a la ciutat i acollirà una colla convidada. L'estrena oficial del grup, però, es farà per Festa Major, tal com ha apuntat Quintana.

Josep Quintana

En principi el dissabte 26 farem la presentació. L'estrena oficial es farà al seguici de Festa Major.


L'assemblea de la Coordinadora, celebrada dissabte, també ha servit per renovar alguns càrrecs de l'entitat. Francesc Picornell i Roger Ricart assumeixen les tasques de portaveus, Eva Tataret serà la nova secretària i Arnau Marimon i Jaume Casals s'encarregaran de la tresoreria. A la reunió també s'han presentat els nous projectes per a aquest any, entre els quals hi ha l'elaboració dels protocols del seguici de la Festa Major i la intenció d'apropar les entitats de cultura popular a les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.