Artistes amb i sense discapacitat visual s'uneixen en una mostra a la Central


  • Comparteix:

36 artistes han intercanviat els seus desitjos amb l'objectiu de crear flors que els poguessin fer realitat a través de materials com el paper, la roba i el fang. La mostra 'Un desig - una flor' s'ha presentat aquest dimarts a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i mostra fins al 28 de febrer els anhels de persones amb i sense discapacitats visuals.

Desitjos com la independència de Catalunya, la creativitat i la igualtat s'han convertit en flors en el projecte 'Dis capacit Art 1.0'. Amb aquesta iniciativa, els 36 artistes han demostrat que l'art sorgeix de l'enfrontament dels creadors amb els seus límits. En aquest cas, l'handicap ha estat la discapacitat visual i, per aquest motiu, els desitjos estan traduïts al braille.

La coordinadora i responsable de la mostra, Olga Martínez, ha explicat que la iniciativa consistia a fer un sorteig dels desitjos i convertir-los en una flor de paper i cartró.

Olga Martínez

Una flor que d'alguna manera pogués fer possible aquell desig. Un cop se l'havia imaginat l'havia de fer d'alguna manera, amb paper o cartró, com volgués.


La mostra 'Un desig - una flor' va començar a l'octubre del 2012 i es va allargar fins el maig de 2013. Ara, l'esforç dels 36 artistes es pot visitar a la Biblioteca Central fins al 28 de febrer. 36 persones que han convertit una exposició en una mostra de les seves capacitats artístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.