El Centre Borja torna a ser aquest cap de setmana un centre de reflexió i debat sobre la pau


  • Comparteix:

Amb aquest seminari la Universitat de la Pau dóna continuïtat a la Universitat d'Estiu.

Amb aquest seminari la Universitat de la Pau dóna continuïtat a la Universitat d'Estiu.

La Universitat Internacional de la Pau celebra aquest cap de setmana el Primer Seminari Monogràfic dedicat al pensament per la pau. Amb aquesta iniciativa, que tindrà lloc al Centre Borja, es vol donar continuïtat, durant tot l'any, a la tasca de la Universitat de la Pau que, fins ara, se centrava gairebé únicament en la Universitat d'Estiu.

Sota el títol 'Pensadors per la Pau', el monogràfic que se celebrarà aquest cap de setmana vol oferir una visió genèrica de la tradició del pensament occidental sobre la pau a través de l'anàlisi de tres filòsofs que han dedicat part de la seva obra a la pau. Kant, Arendt i Thoreau han estat els filòsofs triats pels organitzadors perquè els assistents aprofundeixin en el pensament per la pau. Segons ha explicat Neus Sotomayor, membre de l'organització, amb aquest primer monogràfic, al qual volen donar continuïtat els anys vinents, es vol incidir en l'educació per la pau.

Neus Sotomayor

Pensem que cal complementar la Universitat d'Estiu amb altres accions per arrelar-nos més a Sant Cugat.


Dissabte al matí, el director de la Càtedra Unesco sobre Filosofia per la Pau, Vicente Martínez Guzmán, obrirà el seminari amb una xerrada sobre el pensament occidental per la pau a través del filòsof alemany Kant. A la tarda, serà el torn de la doctora en Filosofia Anna Masó, que oferirà una visió del pensament pacifista des del punt de vista femení, a través de la figura de Hannah Arendt. Finalment, la catedràtica de Ciències de l'Educació i membre del Seminari Permanent d'Educació per la Pau, Carme Romia, tancarà el seminari diumenge al matí amb un recorregut pel pensament actual per la pau a través de l'obra de Thoreau. No es tracta de fer una anàlisi exhaustiva de l'obra d'aquests pensadors sinó de treballar els fonaments teòrics del pensament per la pau a Occident.

Neus Sotomayor

El que volem és treballar el marc teòric del pensament per la pau.


El seminari clourà diumenge al matí amb un recital de poemes per la pau. D'altra banda, divendres 13 de març se celebrarà, a la seu de la Universitat de la Pau, la segona sessió dels grups de lectura i debat, dedicat en aquesta ocasió a l'obra 'El honor del guerrero' de l'intel·lectual francès Michel Ignatief.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.