Pitingo: tota una manera d'entendre el flamenc al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Pitingo s'ha mostrat durant tot el concert proper amb els espectadors

Pitingo s'ha mostrat durant tot el concert proper amb els espectadors

El cantant andalús Pitingo ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori per mostrar la seva manera tan particular d'entendre i apropar el món del flamenc als espectadors. Durant dues hores, Pitingo ha emocionat el públic santcugatenc amb un concert íntim on no hi han faltat les 'buleries' i temes versionats de Ray Charles i els Beatles, entre d'altres. L'actuació ha tancat la 5a edició del festival 'Catalunya Arte Flamenco'.



Pitingo és un artista proper que li agrada explicar què fa i per què. Al Teatre-Auditori el cantant andalús ha trencat el gel amb el públic amb el tema de Ray Charles 'Georgia on my mind' i acte seguit ha començat a explicar cada un dels temes que ha interpretat. Durant prop de dues hores i acompanyat del guitarrista Juan Carmona, Pitingo ha ofert la seva fusió especial de flamenc i soul amb cançons com 'Fandango Huelva', que ha volgut dedicat a una tieta; 'Cucurrucucú Paloma', i ha versionat 'Yesterday' dels Beatles i 'Killing me softly with this song' de Roberta Flack. El cantant ha explicat que aquesta manera d'entendre la música va començar el dia en què va escoltar per primera vegada Aretha Franklin per la ràdio.

Pitingo

Aretha Franklin em va canviar la vida. Ella és la culpable de la meva forma de cantar. Va representar un abans i un després per a mi.


Per Pitingo 'la música és llibertat'. A Sant Cugat ha deixat clar que Catalunya és una terra on li agrada venir perquè té un públic que estima el flamenc. El cantant, nascut a Huelva, ha lloat les grans figures del gènere de casa nostra com Miguel Poveda i Maite Martín i ha tingut un record especial per a la bailaora Carmen Amaya. El cantant ha assegurat que al Teatre-Auditori s'hi ha sentit com a casa.

Pitingo

El públic català és un públic exigent. A Sant Cugat m'he sentit com a casa, molt relaxat, i això és molt important per a un artista.


El concert ha acabat amb familiars del guitarrista Juan Carmona i el percussionista Fernando Favier dalt de l'escenari acompanyant el 'cantaor'. Entre el públic, el líder del PSC, Pere Navarro, ha volgut gaudir també de la vetllada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.