La comèdia 'Un aire de família' mostra tot el que amaguen les famílies


  • Comparteix:

Ramon Madaula, Cristina Genabet, Maife Gil i Francesc Orella en la funció al Teatre-Auditori

Ramon Madaula, Cristina Genabet, Maife Gil i Francesc Orella en la funció al Teatre-Auditori

L'obra de teatre 'Un aire de família' ha arribat aquest dissabte al Teatre-Auditori per demostrar que cap família és perfecta i que alliberar-se dels rols que té cada una de les persones és gairebé una missió impossible. En format de comèdia àcida, el muntatge ha aconseguit fer riure els espectadors i també ha provocat molts silencis que han deixat entreveure que més d'un s'hi ha vist reflectit.



L'actor Pau Durà s'ha atrevit per primera vegada a dirigir una obra de teatre. L'escollida ha estat el muntatge que ell mateix va protagonitzar en la seva versió castellana i que va venir al Teatre-Auditori el 2003 sota el títol 'Como en las mejores familias'. La versió catalana, 'Un aire de família', ha arribat a Sant Cugat per recordar, en forma de comèdia àcida, que cap família és perfecta i que els rols que juga cada un dels membres són gairebé impossibles de trencar. Rols com el del fill predilecte, el de l'ovella negra, la filla soltera, crítica i àcida, i la mare protectora i controladora. Així els ha definit l'actor santcugatenc Francesc Orella que aquest dissabte ha jugat a casa.

Francesc Orella

A totes les famílies existeixen aquests rols. El del fill predilecte, el del fill rebutjat, el de la filla jove crítica i el de la mare protectora i controladora.


Orella i els actors Ramon Madaula, Cristina Genebat, Maife Gil i Jacob Torres han aconseguit que els espectadors, entre riures i silencis, s'hagin vist identificats amb algun dels personatges i amb la dinàmica familiar que s'estableix al muntatge. Orella ha deixat clar que en l'obra apareixen tots els elements per ser una comèdia ben agredolça.

Francesc Orella

Per què les persones d'una família no ho parlen tot? Per què tots arrosseguen motxilles? Per què no saben fer les paus? Aquestes són algunes de les preguntes que fa aquest muntatge.


Tot i les dificultats del moment, 'Un aire de família' té una gira programada per diferents escenaris catalans, ara per ara, fins al maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.