Els últims 'papers de Salamanca' arribaran les properes setmanes


Temes relacionats

CiU reclama el retorn dels documents municipals requisats durant el franquisme (10/feb/14)

Ferran Mascarell preveu que el retorn dels 'papers' acabi en els propers mesos (19/set/13)

El PP es compromet a retornar els 'papers de Salamanca' en sis mesos (27/feb/13)

El retorn dels 'Papers': la Comissió de la Dignitat satisfeta per l'aval del TC ( 1/feb/13)


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, preveu que els últims 'papers de Salamanca' retornin en les properes setmanes a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. Mascarell ho ha dit en declaracions a La Xarxa, on també ha criticat la lentitud del procés, que ha trigat nou anys, per part de l'Estat espanyol.

Aquests arxius són un conjunt de documents confiscats durant la Guerra Civil per les tropes franquistes a la Generalitat republicana i a altres institucions catalanes, que van ser dipositats a Salamanca. La seva devolució va començar el maig del 2006 amb un primer bloc de 500 lligalls pertanyents al govern català, i posteriorment n'han tornat altres remeses.

En una entrevista a La Xarxa, Mascarell ha previst que el retorn de l'última tramesa tindrà lloc en les properes setmanes.

Ferran Mascarell

Sembla que en les properes setmanes tindrem el retorn definitiu dels 'papers'. No ens satisfà el ritme, s'ha trigat nou anys a executar la llei.


L'entrega no inclou diversos documents decomissats per les tropes franquistes que haurien d'haver tornat a Catalunya, segons denuncia la Comissió de la Dignitat, entre els quals hi ha papers de 43 ajuntaments. Mascarell ha promès la col·laboració del seu departament amb els consistoris afectats si decideixen emprendre accions legals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.