El Gall de Carnaval obrirà quatre dies de festa amb el pregó a la plaça de la Vila


Temes relacionats

El Ball de Carnaval se celebrarà al vestíbul del Teatre-Auditori (13/feb/14)

Les botigues especialitzades en disfresses escalfen motors per al Carnaval (11/feb/14)

El Ball de Gitanetes ubica els dos pròxims assaigs al Casal de TorreBlanca ( 6/feb/14)

Sant Cugat presentarà el Gall de Carnaval el primer dia de la festa (31/gen/14)

Les Gitanetes preparen la seva actuació de Carnaval (30/gen/14)

El Ball de Gitanes de Carnaval torna a fer història amb 240 participants (20/gen/14)


  • Comparteix:

La presentació del Gall de Carnaval, el pregó a la plaça de la Vila i el Ball de Nit al vestíbul del Teatre-Auditori són les principals novetats amb les quals arriba el Carnaval d'enguany. La festa, que se celebrarà entre dijous i diumenge de la setmana vinent, durarà un dia més i impulsarà el Carnaval Infantil i un canvi de recorregut al Cercatasques. En aquesta edició, la festa prescindeix de la Mascarada.

El Carnaval d'enguany donarà el tret de sortida dijous de la setmana vinent amb un seguici que servirà perquè la ciutadania se sumi a la festa. Des de la plaça de Lluís Millet, la comitiva es desplaçarà fins a la plaça d'Octavià on es baixarà el Gall del Monestir del cimbori. Tot seguit, el rei Carnestoltes, sota la figura del Gall de Carnaval, prendrà possessió de la ciutat a la plaça de la Vila on encetarà la celebració amb un pregó, tal com ha explicat el membre de la comissió organitzadora Arnau Marimon.

Arnau Marimon

Una vegada hagi arribat el seguici a la plaça d'Octavià, on baixarà el gall del cimbori, i es farà un cercavila fins a la plaça de la Vila on el Gall de Carnavall farà la presa de poder de l'alcaldessa.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de la presentació d'aquest primer element del bestiari local i ha recordat que té una simbologia important i que dotarà la festa santcugatenca d'una identitat pròpia.

Mercè Conesa

Aquest any podrem identificar de manera més singular aquesta festivitat amb un rei Carnestoltes molt concret. El fet que aquesta figura prengui el poder aquests dies fa recordar que aquest poder el tenen els ciutadans.


La disbauxa segueix dissabte amb el Ball de Gitanes, que ja compta amb 240 persones. Per encabir tothom es faran quatre cercaviles des de diverses places: plaça de Lluís Millet, plaça del Coll, plaça Victòria dels Àngels i plaça Rafel Casanova. Els quatre seguicis confluiran a la plaça de Sant Pere per dirigir-se a la plaça d'Octavià i ballar.

La tarda de dissabte seguirà amb la rua i concurs de comparses a la plaça d'Octavià i posarà el punt final amb el Cercatasques i el Ball de Nit, que tindrà lloc al vestíbul del Teatre-Auditori. El preu del Ball de Nit és de vuit euros i el pack amb el Cercatasques és de 15 euros.

Diumenge la festa acabarà amb el Carnaval Infantil. Xocolatada, rua i concurs de comparses, pregó de Carnaval Infantil i el ball de les Gitanetes amb 29 parelles seran les activitats de la jornada.

Enguany, la festa no inclou la Mascarada, per manca d'infraestructures adequades, segons l'organització, ni amb la T-Carnaval. Totes les propostes estan obertes a la ciutadania i estan organitzades per la Comissió de Carnaval, formada per una quinzena de persones voluntàries. Aquesta comissió ha destacat que el Gall de Carnaval serà una primera versió i l'any vinent es mostrarà el nou element del bestiari festiu finalitzat.

El pressupost és el mateix que el de l'any passat, 15.500 euros a càrrec de l'Ajuntament. 3.000 d'aquests euros es destinen a la presentació del Gall de Carnaval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.